Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου- Χαιρετίζει την ίδρυση Διεπαγγελματικής Μελιού

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου- Χαιρετίζει την ίδρυση Διεπαγγελματικής Μελιού

από Maria Petroutsa


Στοχευμένα μέτρα και πολιτικές από το ΥΠΑΑΤ

Την ίδρυση Διεπαγγελματικής Μελιού, στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, χαιρετίζει η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Όπως τονίζει, η εξέλιξη αυτή θα είναι καθοριστικής για την ενίσχυση της μελισσοκομίας και την εκπροσώπηση του κλάδου στην ΕΕ.
Όπως τονίζει η κα. Αυγερινοπούλου, η στήριξη του κλάδου της μελισσοκομίας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο και τα καλύτερα αποτελέσματα θα προκύψουν μέσα από τον διάλογο για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διεπαγγελματικής οργάνωσης μελιού καθώς και διεπαγγελματικών ενώσεων και για αλλά προϊόντα, όπως η σταφίδα. Επιπρόσθετα, στάθηκε και στην επικείμενη δημιουργία μελισσοκομικού συλλόγου στην Ηλεία και την ουσιαστική στήριξη των μελισσοκόμων με δράσεις από το Τομεακό Πρόγραμμα για τους πληγέντες από πλημμύρες ή πυρκαγιές το 2023, ύψους 61 εκατ.
Στόχος του Υπουργείου, με τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την υφιστάμενη λειτουργία του ΕΛΓΑ, η ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού τροφίμων για την πάταξη της νοθείας στο μέλι, καθώς και των παράνομων ελληνοποιήσεων, η ανάγκη συντονισμού με άλλα Υπουργεία, όπως Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα των παραγωγών.
Παράλληλα, χαράσσοντας συγκεκριμένη πολιτική για το μέλι, το Υπουργείο στηρίζει τη λειτουργία, την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιστοποίηση του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και με τη συμβολή πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων, όπως το ΜΑΙΧ, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά ακόμη και το ΙΓΕ, στοχεύει στην κατάρτιση των μελισσοκόμων και στην υλοποίηση εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της μελισσοκομίας. Βασικό μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η δημιουργία κέντρων μελισσοκομίας με στόχο την παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας, που θα βρουν την θέση που τους αξίζουν στην αγορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00