Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην Γλύφα

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην Γλύφα

από Maria Petroutsa

Στο επίσημο δείπνο για τους εορτασμούς των 50 ετών λειτουργίας του Ιονικού Χωριού στην Γλύφα, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, παραβρέθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία σπούδασε και εργαζόταν επί μια δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους Ηλείους της Αμερικής, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Ελπιδοφόρο για την σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα καταργεί όλα τα εμπόδια και τις προϋποθέσεις για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Πρόκειται για μια ρεαλιστική, όπως υπογράμμισε, προοπτική, ώστε να μπορούν οι απόδημοι Έλληνες να ασκούν εξ αποστάσεως το εκλογικό τους δικαίωμα, αίροντας τους ως σήμερα δυσανάλογους περιορισμούς άσκησης του δικαιώματός τους. 

Παράλληλα, συνομίλησαν για θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, των δασών, της πανίδας, των υδάτων και του τοπίου που βρίσκεται στην «καρδιά» της χριστιανοσύνης. Η Ηλεία Βουλευτής επεσήμανε ότι οι άγιοι της Εκκλησίας υποδεικνύουν σε όλους μας το αυθεντικό περιβαλλοντικό και οικολογικό – εκκλησιαστικό φρόνημα, ήτοι τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος ως θείου δημιουργήματος και ως εκ τούτου τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι κατά βάσιν πνευματικά. Ειδικότερο σημείο συζήτησης αποτέλεσε δε η προβολή στις ΗΠΑ του δίκαιου αιτήματός της Ελλάδα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σε ό,τι αφορά στην λειτουργία του Ιονικού χωριού στην περιοχή της Γλύφας, η Ηλεία Βουλευτής ευχαρίστησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής- που έχει εισέλθει στην νέα 100ετηρίδα- καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την στήριξή του και για το όραμά για την επόμενη πεντηκονταετία, για μια από τις σημαντικότερες, όπως την έχει χαρακτηρίσει, διακονίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που από το 1970, κάθε χρόνο, φιλοξενεί εκατοντάδες Ελληνοαμερικανούς έφηβους και συνοδούς, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες στις νεότερες γενιές και συμβάλλοντας στην εξοικείωσή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00