Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Προχωράμε στις μεγάλες αλλαγές

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Προχωράμε στις μεγάλες αλλαγές

από Maria Petroutsa

Δήλωση της Βουλευτού Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ:

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, χαρακτηρίστηκε από ένα ισχυρό μήνυμα, ότι, παρά τις δυσκολίες, η χώρα παραμένει όρθια και ενωμένη και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αλλαγές και τομές, δημιουργεί ένα λειτουργικό κράτος, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κάθε πολίτη. Τομές που θα ευνοήσουν τους πολλούς, υπηρεσίες που δικαιούνται οι πολίτες, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν ως κεντρικό στόχο να θέσουν αναχώματα στα κενά και στις παθογένειες ετών, δίνοντας παράλληλα σάρκα και οστά στην έννοια του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού.
Η Κυβέρνηση παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία και προχωρά σε ένα συνολικό “πακέτο” μέτρων που επεκτείνεται σε πέντε μέτωπα. Στην οικονομία, την πολιτική προστασία, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια υγεία και την οικογένεια, τους νέους και τους πλέον ευπαθείς συμπολίτες μας. Προχωράμε στις μεγάλες αλλαγές τώρα, δεσμευόμαστε, ωστόσο, παράλληλα ότι θα χτίσουμε το αύριο χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει το βάρος της στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στη στήριξη των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι “τριετίες” και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012, θα υπάρχει αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο από τον Ιανουάριο του 2024 κατά 10,5, αυξάνεται κατά 1.000 το αφορολόγητο ευρώ για παιδιά, μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, λαμβάνονται μέτρα για τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα, προχωράμε σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον Δεκέμβριο, καταβολή έκτακτης αρωγής σε όσους αδικεί η “προσωπική διαφορά” Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Παράλληλα, θα υπάρξει νέα ετήσια αύξηση στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο, επιστροφή του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά, συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.
Ξεχωριστή εξακολουθεί να είναι η μέριμνα για τους νέους με το “Youth Pass” αλλά και τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος “Σπίτι Μου” για πολίτες 25-39 ετών.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συστηματικά και αποτελεσματικά για την ενίσχυση του ευαίσθητου τομέα της Υγείας με 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα και ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και δημιουργία “Πύργου Ελέγχου”, ώστε να είναι άμεση η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ ενώ δημιουργούνται έξι βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία. Ήδη, όπως έχει εξαγγείλει από την Ηλεία ο Πρωθυπουργός, προχωράμε στην πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών καθώς και στην επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.
Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στον χώρο της Δικαιοσύνης ώστε να επιτευχθεί μεταξύ άλλων η επιτάχυνση στην απονομή της και να σταματήσει η ατιμωρησία αλλά και σε μέτρα για τις φυσικές καταστροφές και την πρόληψη πυρκαγιών καθώς και για την φοροδιαφυγή.
Προχωράμε στην νέα «Συμφωνία Αλήθειας», με μεταρρυθμίσεις και νομιμότητα παντού, για να αλλάξουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να αλλάξουμε και την ίδια την Ελλάδα, μετατρέπουμε την εμπιστοσύνη που αποτυπώνει το 41% της κάλπης, σε εντολή για αποτελεσματική δουλειά, με σεμνότητα και συνέπεια. Προχωράμε στην νέα τετραετία για να δημιουργήσουμε το αύριο της χώρας μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00