Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση Κ.Υ Βάρδας και Σιμόπουλου

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση Κ.Υ Βάρδας και Σιμόπουλου

από Maria Petroutsa

-«Η Κυβέρνηση επικεντρώνεται ουσιαστικά στα ζητήματα της δημόσιας υγείας»

Την ικανοποίησή της για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας της Βάρδας και του Σιμόπουλου, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Σε επικοινωνία που είχε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και τον Υπουργό, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για την συμπερίληψη των Κ.Υ Βάρδας και Σιμόπουλου ανάμεσα στα τέσσερα Κέντρα Υγείας της 6 ης ΥΠΕ για τα οποία υπεγράφη, παρουσία του Υπουργού Υγείας, η σχετική σύμβαση αλλά και για την αναμενόμενη, τις επόμενες ημέρες, υπογραφή της ίδιας σύμβασης για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και για το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.

Η Ηλεία Βουλευτής, σε συνέχεια της κυβερνητικής επιλογής που έχει ήδη ληφθεί από το τέλος του 2022 για την κτιριακή αναβάθμισή τους, από τον Ιανουάριο του 2023 είχε, παράλληλα, θέσει στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, την ανάγκη για εξασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων για τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη για τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας.

Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, «η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, με προσήλωση και συνέπεια, θέτουν στρατηγικές προτεραιότητες και κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις της δεύτερης κυβερνητικής θητείας. Στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, αναβαθμίζονται οι υποδομές, με την Κυβέρνηση να επικεντρώνεται ουσιαστικά στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δεσμευτεί κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση πέντε Κέντρων Υγείας του Νομού, ήτοι τα Κ.Υ. Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βάρδας, Κρεστένων και Σιμόπουλου ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια για την περαιτέρω στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων του Νομού με πρόσθετο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ, είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 85% χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς έχει συμπεριληφθεί στη Δράση : «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης» με φορέα της σύμβασης το Υπουργείο Υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00