Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αναφορά στο Υπουργείο Υποδομών για αλλαγή υδρολογικής μελέτης κατασκευής του νέου Εθνικού δρόμου Πατρών –Πύργου

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αναφορά στο Υπουργείο Υποδομών για αλλαγή υδρολογικής μελέτης κατασκευής του νέου Εθνικού δρόμου Πατρών –Πύργου

από Maria Petroutsa

Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετά το αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αλλαγή της υδρολογικής μελέτης της κατασκευής του νέου Εθνικού δρόμου Πατρών –Πύργου.
Όπως επισημαίνεται στην αναφορά την κας. Αυγερινοπούλου, η μελέτη που έχει εκπονηθεί το 2013 δεν έχει λάβει υπόψιν τις καινούργιες θερμοκηπιακές καλλιέργειες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα -και με βάση την υφιστάμενη υδρολογική μελέτη- να διέρχονται και να παροχετεύονται κάθετα προς την πόλη της Βάρδας, με συνέπεια μεγάλο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ηλεία Βουλευτής είχε θέσει το θέμα σε συνάντηση με τον τότε Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννη Λέντζα, στο πλαίσιο σύσκεψης εργασίας για σημαντικά θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου. Συγκεκριμένα, είχε ζητηθεί από τον κ. Καραγιάννη να δρομολογηθεί η επικαιροποίηση της υδραυλικής μελέτης στο ύψος της Βάρδας και της Μανολάδας και να γίνει νέος σχεδιασμός στις οδεύσεις των ομβρίων υδάτων.
Όπως τονίζεται και στην επιστολή του Δήμου προς το Υπουργείο, θα πρέπει να δρομολογηθεί η παροχέτευση των όμβριων υδάτων σε διπλανούς χείμαρρους της πόλεως της Βάρδας, όπως είναι ο Βέργας και το ρέμα Κλιματσίδι, με ταυτόχρονη κατασκευή τεχνικών έργων σε αυτούς τους χειμάρρους, ώστε να είναι ικανοί να δεχθούν μεγαλύτερες ποσότητες όμβριων υδάτων. Η εκτροπή των όμβριων υδάτων πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση τους προς την πόλη της Βάρδας και να πηγαίνει περιφερικά προς τους χείμαρρους. Επίσης, ο Δήμος ζητά από τον ανάδοχο του έργου να γίνει αποκατάσταση των αγροτικών οδών που, λόγω της εκτέλεσης του έργου και της διαρκούς διέλευσης βαρέων οχημάτων, έχουν καταστραφεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00