Αρχική » Δεν γίνεται τα 100 κρεβάτια στην Αμαλιάδα να κάθονται και στον Πύργο να συνωστίζονται”

Δεν γίνεται τα 100 κρεβάτια στην Αμαλιάδα να κάθονται και στον Πύργο να συνωστίζονται”

από Άκης Χουζούρης

Υπάρχουν 3 Νοσοκομεία στην Ηλεία”

Δεν γίνεται τα 100 κρεβάτια στην Αμαλιάδα να κάθονται και στον Πύργο να συνωστίζονται”

Με αφορμή τις αντιδράσεις για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από το Νοσοκομείο του Πύργου, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε δημοσιεύματα που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του Ηλείου πολίτη.

  1. Οι υπάλληλοι που μετακινήθηκαν στον Πύργο από την Αμαλιάδα και την Κρέστενα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν με κριτήρια βιωσιμότητας και των 3 Νοσοκομείων της Ηλείας, αλλά για να μπαλώσουμε τις τρύπες του κεντρικού Νοσοκομείου.
  2. Η Πανδημία ήταν ένα θαυμάσιο αφήγημα διαφόρων “σχολιαστών” και εκφραστών περί του ενός Νοσοκομείου στην Ηλεία.
  3. Το νοσοκομείο του Πύργου θα έπρεπε να είχε αποτυπώσει ορθολογικότερα τις ανάγκες του σε Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό και να μην στηρίζεται αποκλειστικά στην Αμαλιάδα και στην Κρέστενα.

Τώρα γιατί βγαίνουν διάφοροι να εκφράσουν την ανησυχία τους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου, γιατί οι ίδιοι δεν βγαίνανε να εκφράσουν την ανησυχία τους για όλες τις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας; Δηλαδή κάποιοι πολίτες είναι πιο πάνω και κάποιοι πολίτες συνεχώς μειονεκτούν στην κάλυψη υγείας στοι Νομό;

Είπαμε και το ξαναλέμε. “Πρέπει όλα τα κρεβάτια στο Νομό Ηλείας να είναι ενεργά.Δεν γίνεται τα 100 κρεβάτια στην Αμαλιάδα να κάθονται και στον Πύργο να συνωστίζονται”.

Όσο για το ποιό Νοσοκομείο είναι αρκετό και ποιό δεν είναι, κανένα μα κανένα κόμμα δεν έχει πει στον Ηλειακό λαό οτι θα κλείσει Νοσηλευτικές Μονάδες στον πολύπαθο Νομό. Τότε γιατί φωνάζουν;

Φωνάζουν οι “διάφοροι” γιατί η μετακίνηση των υπαλλήλων στις οργανικές τους θέσεις θα δείξει τη γύμνια και την ουσιαστική κρίση των Νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας, που διαχρονικά οι εργαζόμενοι και οι Ιατροί υπολείπονται των οργανικών τους θέσεων. Συνεχώς αιμορραγούμε προς άλλους Νομούς και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει αρραγές μέτωπο, πολεμάμε ο ένας τον άλλο σαν τον χειρότερο εχθρό. Και εκεί φαίνεται η έλλειψη πολιτικής πρόβλεψης για το μέλλον ενός Νομού που κανονικά θα έπρεπε να είχε 3 πλήρη Νοσοκομεία και 350 “ενεργές” κλίνες, σύμφωνα με τον πληθυσμό της και το ανάγλυφό της.

Αλλά που τέτοια πρόνοια όταν εμείς οι ίδιοι λοξοκοιτάμε προς τις δικές μας ανεπάρκειες και τα πρόσκαιρα οφέλη. Είχαμε το άθλημα να κάνουμε πολιτική “τοπικισμού”, τώρα κάνουμε πολιτική “εκσυχρονισμού” και “ψευτοεπιστημοσύνης”. Ειδικά αυτοί που ξέρουν και γνωρίζουν τα θέματα επειδή εργάζονται ή εργαζόντουσαν σ’ αυτά τα 3 Νοσοκομεία δεν θα πρέπε να βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις εναντίον μιας Νοσηλευτικής Μονάδας Ιστορικής και αναγκαίας, όσο ποτέ άλλοτε, όπως είναι της Αμαλιάδας.

Ιωάννης Χουζούρης

Πρώην Αν. Διοικητής Ν.Μ. Κρεστένων και Αμαλιάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00