Δεν έχουμε σύστημα ακόμα

Παγοκρύσταλλοι σε δέντρο πορτοκαλιάς από τη μεγάλη και με διάρκεια πτώση της θερμοκρασίας στον Αργολικό κάμπο τη νύχτα και τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021. Η πτώση του υδραργύρου ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ και έφτασε στους -5 βαθμούς Κελσίου και διατηρήθηκε μέχρι το πρωί, σύμφωνα με τις θερμοκρασίες που κατέγραψε ο σταθμός της ΕΜΥ. Οι ανεμομείκτες της αντιπαγετικής προστασίας δούλευαν στο φουλ όλη την νύχτα, ενώ η τεχνητή βροχή που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την προστασία των δέντρων δημιούργησε τους γνωστούς κρυστάλλους με το νερό να παγώνει κάτω από τα δέντρα,. Αυτό που αντικρίζει κανείς το πρωί της Τετάρτης στον Αργολικό κάμπο είναι σκηνικό κατάψυξης με τα πάντα να έχουν παγώσει, ενώ έντονη είναι η ανησυχία των αγροτών από τις ζημιές που έχει προκαλέσει ο ισχυρός παγετός. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στήλη: Χωρίς Όρια

Με αφορμή την επίσκεψή μου στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας και τη διαπίστωση ότι ακόμα “δεν έχουμε σύστημα στο Δήμο από τις 26 Ιουνίου” και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα παραλήπτη στο ρολόι του νερού, καθώς και την “περιπέτεια” του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ήλιδας αναλογίστηκα τους “Ψηφιακούς Νομάδες” της Πορτογαλίας (Βλέπε https://www.tanea.gr/2022/10/11/world/dinei-gin-kai-ydor-gia-na-elthoun-oi-psifiakoi-nomades/) και το πρώτο “Παθητικό σχολείο” στα Τρίκαλα (Βλέπε: https://www.trikalavoice.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1/)

Ενώ ο κόσμος αλλάζει ραγδαία πολλές πόλεις και ολόκληρες χώρες ενδεχομένως, παραμένουν σε πλήρη αναντιστοιχία ανάπτυξης και εξέλιξης. Το χιλιοειπωμένο “ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες” είναι το εισιτήριο για τον 21ο αιώνα για μία πόλη αντίστοιχα Ψηφιακή και Πράσινη.

Και όμως πολλοί επιμένουν σε έργα βιτρίνας και πολλά πολλά τσιμέντα. Δεν βγαίνει πουθενά αυτή η ανάπτυξη. Έχει ολοκληρωθεί κάπου εκεί το 2010, όταν κατέρρευσαν οι βεβαιότητες της Μεταπολίτευσης. Εδώ πρέπει να κάνουμε μία συγκεκριμένη παρατήρηση. Ναι, μπορεί να έχουμε ομορφιά και φύση, δεν έχουμε όμως ανθρώπινες υποδομές και μελλοντικές στοχεύσεις σε άτομα και ανθρώπους που αφήνουν το μεγάλο αποτύπωμα σε μία οικονομία όλο και πιο ψηφιακή όλο και πιο πράσινη.

Ωραία να συζητάμε για το παρελθόν, ωραία να λέμε παλιές ιστορίες όμως το μέλλον είναι εδώ και φεύγει από τα χέρια μας.

Related posts

Από την καρέκλα του Γενικού Γραμματέα

Απόστολος Λιώσης: Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και η Ηλεία

Η μεγάλη συγχώνευση