Αρχική » Δεκάδες φανάρια έλαμψαν στον Χριστουγεννιάτικο ουρανό του Αμπελοκάμπου.

Δεκάδες φανάρια έλαμψαν στον Χριστουγεννιάτικο ουρανό του Αμπελοκάμπου.

από Maria Petroutsa

Σε μια φανταχτερή γιορτή υποδέχθηκε το χωριό του Αμπελοκάμπου την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η μικρή πλατεία του χωριού γέμισε κόσμο. Το κρύο ήταν έντονο και μια μικρή φωτιά είχε τοποθετηθεί κοντά στην φάτνη και το δέντρο.

Ο σύλλογος γυναικών Αμπελοκάμπου είχε στήσει ένα μικρό bazzar  με χειροποίητες δημιουργίες. Μπορούσες να βρεις από γούρια για την νέα χρονιά , στολίδια , σπιτικά ζυμαρικά και λικέρ καθώς και τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών.

Όλους τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Άγιος Βασίλης, οι γυναίκες του συλλόγου καθώς και o Πρόεδρος του χωριού κ. Ανδρέας Νικολάκος.

Δώρα και εκπλήξεις περίμεναν μικρούς και μεγάλους. O Dj έπαιζε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μας έβαζε για τα καλά στο κλίμα των εορτών.

Σύντομα κατέφθασαν οι επίσημοι καλεσμένοι. Πρώτος ήρθε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης. Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν θερμά. Στην συνέχεια κατέφθασε και ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος και  εκπρόσωποι του Ήλιδα 36 κ. Σάκης Κότσιφας και Άκης Χουζούρης. Εξίσου ο κόσμος τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η οικογενεια του κ. Ανδρέα Παπαδάκου, μιας και ο Αμπελόκαμπος είναι το χωριό καταγωγής τους. Ο αδερφός του Άγγελος Παπαδάκος καθώς και ο Κώστας Παπαδάκος, ο οποίος είναι και ο νέος Πρόεδρος του Αστέρα Αμαλιάδος ήταν ανάμεσα στους οικοδεσπότες που υποδέχονταν τον κόσμο.

Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκη Τσακοπιάκου μοίρασε ιπτάμενα φανάρια στον κόσμο και σύντομα όλοι έβαλαν τα δυνατά τους να στείλουν το πιο φωτεινό μήνυμα στον ουρανό.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενθουσιάστηκε αρκετά με το θέαμα και είπε ότι θα υιοθετήσει κάτι αντίστοιχο και για την πόλη της Αμαλιάδας κατά την θητεία του.

Δεκάδες φαναράκια αιωρήθηκαν από τον ουρανό του Αμπελοκάμπου δίνοντας το πιο φωτεινό μήνυμα για την νέα χρονιά. Και μετρώντας αντίστροφα άναψε το μεγάλο δέντρο στο κέντρο της πλατείας.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του χωριού κ. Νικολάκος  είπε δυο λόγια και έδωσε τις ευχές του για την νέα χρονιά. Μίλησε ο κ. Χριστόδουλόπουλος, ο κ. Σάκης Κότσιφας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα εγκαταστήσει όργανα γυμναστικής στο χωριό του Αμπελοκάμπου, προσφορά από την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας. Ο νέος Πρόεδρος του Αστέρα έδωσε τις ευχές από την θέση του αστειευόμενος με τον κόσμο.

Στην συνέχεια ο Άγιος Βασίλης με ένα νεύμα κάλεσε όλα τα παιδιά κοντά του και τους μοίρασε πλούσια δώρα.

Το χορευτικό του συλλόγου πήρε θέση γύρω από το δέντρο και ο Πρόεδρος του χωριού κέρασε γλυκά και ουίσκι στους παρευρισκόμενους λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών.

Εμείς ευχόμαστε η νέα χρονιά να πολλαπλασιάσει τις εκδηλώσεις για το  χωριό του Αμπελοκάμπου και περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τις ομορφιές του.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00