Αρχική » Δήμος Πύργου: Αφαιρούνται τα παρανόμως αναρτημένα διαφημιστικά πανό

Δήμος Πύργου: Αφαιρούνται τα παρανόμως αναρτημένα διαφημιστικά πανό

από Maria Petroutsa

Ο Δήμος Πύργου, διαμέσου αρμοδίων υπηρεσιών καθώς και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, έχοντας ήδη προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (αρχική διενέργεια εκθέσεων, κ.τ.λ.) σχετικά με την ύπαρξη πληθώρα διαφημιστικών πανό σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού, σε κεντρικά σημεία και σε εισόδους της πόλης, συνεχίζει την αφαίρεση τους.

  • Η εικόνα με τις δεκάδες αφίσες και πανό διαφόρων εκδηλώσεων, φεστιβάλ, κ.α., και κυρίως αυτά εκτός των ορίων του Δήμου, δημιουργούν προσβλητική και αντιαισθητική εικόνα για την πόλη. Είχαν φτάσει στο σημείο να έχουν καταληφθεί όλες σχεδόν οι κολώνες φωτισμού και λοιπά σημεία, από αφίσες που ρυπαίνουν το περιβάλλον, προσβάλλουν την αισθητική, αλλά και αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος (αφενός διότι κρύβουν ενίοτε το οπτικό πεδίο των οδηγών και των σημάτων της Τροχαίας, αφετέρου με το να τους αποπροσανατολίζουν και να μην οδηγούν με σύνεση και προσοχή).
  • Να επισημανθεί πως ο Δήμος Πύργου δεν αναρτά ποτέ σ’ αυτά τα σημεία banners και αφίσες των δικών του Φεστιβάλ και εκδηλώσεων που διοργανώνει.
    Πόσο μάλιστα σε πόλεις εκτός των δικών του ορίων…
  • Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει εκ νέου ότι δεν θα ανεχτεί αυτό το φαινόμενο και καμία άλλη σχετική παραβατικότητα.
    Όλοι μαζί για την απαιτούμενη καθαριότητα
    Με την ευκαιρία, χρειάζεται για μια ακόμα φορά να τονιστεί κι ότι:
  • Όποια προσπάθεια πάντως και αν καταβάλει ο Δήμος, δεν θα είναι από μόνη της αρκετή, χωρίς την συμβολή των πολιτών. Ειδικά αυτό το διάστημα που με την έλευση των επισκεπτών και ετεροδημοτών ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα, κι ο Πύργος έχει ουσιαστικά ακόμη μια επιπλέον «πόλη», την παραλιακή ζώνη.
  • Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η καθαριότητα του Δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που αποκτώνται με τη συνεχή συνεργασία του Δήμου και των δημοτών, με προκαθορισμένο και διακριτό πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00