Αρχική » Δήμος Ζαχάρως: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Δήμος Ζαχάρως: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων

από Maria Petroutsa

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, με τον δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας να αποτελεί τον πρώτο δήμο στην Ηλεία που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Η ίδρυση του καταφυγίου, που θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, αλλά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ζαχάρως, στη δημοτική κοινότητα Ξηροχωρίου, σε γεωτεμάχιο συνολικής έκτασης 10.208,34 τ.μ., ιδιοκτησίας του δήμου.

Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 48 θέσεων και θα περιέχει κτίριο στο οποίο θα υπάρχουν γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, αίθουσα και χώροι υγιεινής προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, ιατρείο (αίθουσα εξετάσεων και επεμβάσεων μικρών ζώων), αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, λεβητοστάσιο-αποθήκη και ενδιαιτήματα 48 ζώων στα οποία θα υπάρχουν ατομικές αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων με τις ελάχιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις ωφέλιμου χώρου ανά ζώο: 2*2*2m και ατομικά προαύλια άσκησης σκύλων, με ελάχιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις ωφέλιμου χώρου ανά ζώο: 2*2*2m. Το κτίριο θα είναι ελαφράς κατασκευής, από πάνελ, φιλικά προς το περιβάλλον  και απόλυτα εναρμονισμένο με αυτό.  

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κώστα Αλεξανδρόπουλος «το καταφύγιο, προτεραιότητα και εθνική αλλά και του δήμου μας, θα περιλαμβάνει 48 θέσεις φιλοξενίας ζώων. Αναγνωρίζω την αγάπη όλων των δημοτών για τους σκύλους αλλά η έμπρακτη βοήθειά τους είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε τα όποια προβλήματα με τα αδέσποτα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι μετά την εξυγίανση, τη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων θα πρέπει, βάσει νόμου, να αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται όλα τα αδέσποτα σκυλιά στο καταφύγιο. Η κατανόηση και η στήριξη όλων σε αυτό το ζήτημα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμη». 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00