Αρχική » Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών

από Maria Petroutsa
????????????????????????????????????

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2022

Με αφορμή τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου, και του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος, κυρίου Ν. Σταθακόπουλου, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε στο Νομό Ηλείας και το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, για τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών.

Η αποϊδρυματοποίηση γίνεται πράξη στην Ηλεία, καθώς η χώρα μας εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αναπηρία. Μια στρατηγική που παρέχει το πλαίσιο για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία, ώστε να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να διασφαλίζεται ότι μπορούν να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα για την μετάβαση από τις ιδρυματικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.

Η σημερινή Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την στρατηγική προώθησης της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην απασχόληση, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Κοινός στόχος είναι η μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα σε επίπεδο τοπικής κοινότητας, ώστε να χτίσουμε όλοι μαζί μια νέα, φωτεινή και αισιόδοξη πραγματικότητα. Η πλήρης ένταξη απαιτεί την εξειδικευμένη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες και η κατάλληλη στήριξη.

Είμαστε όλοι εδώ, σύμμαχοι και υποστηρικτές, και κάνουμε πράξη το άρθρο 19 της UN CPRD που καθορίζει το δικαίωμα της ανεξάρτητης διαβίωσης.

Τα εγκαίνια των δύο πρώτων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ηλεία και τη Βάρδα αποδίδουν στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της ισότιμης αντιμετώπισης, τις σύγχρονες δομές που σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας θα αποτελέσουν πρότυπο αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης που έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00