Αρχική » Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την στελέχωση της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την στελέχωση της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

από Maria Petroutsa

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2022

Την στελέχωση της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας με προσωπικό και την αύξηση του ποσού επιχορήγησης του Τακτικού Προϋπολογισμού της αιτήθηκε με ερώτηση της στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Στην ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η κα Βουλευτής αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και την σημασία της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας και επισήμανε ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας, η οποία συντελεί στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής ορεινής Ολυμπίας, καθώς υποδέχεται ετησίως χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας αντιμετωπίζει τόσο κτιριακά ζητήματα (όπως η προστασία εσωτερικού και εξωτερικού χώρου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος, κ.α.) όσο και στελέχωσης με πρόσθετο επιστημονικό προσωπικό. Η κα Αυγερινοπούλου, στην ερώτησή της, τόνισε την ανυπολόγιστη αξία των μοναδικών ιστοριών κειμηλίων, τα οποία οφείλουμε να διασφαλίσουμε, και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας για την στελέχωση και την κάλυψη των αναγκών της Βιβλιοθήκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00