Αρχική » Γ. Λέντζας: «Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και για όλη την Ηλεία»

Γ. Λέντζας: «Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και για όλη την Ηλεία»

από Maria Petroutsa

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη από τις 2 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου

«Είναι μοναδικό γεγονός για την Ηλεία η έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην περιοχή μας. Όλα ξεκίνησαν από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου υπό την σκέπη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας. Μαζί πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και δώσαμε την επίσημη πρόσκληση, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε το όλο εγχείρημα.  Είναι ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για τον Δήμο Πύργου και για όλη την Ηλεία. Θα δεχθούμε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και για τέσσερις ημέρες όλα φώτα της δημοσιότητας  θα είναι πάνω μας». 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δόθηκε στην Ι.Μ. Ηλείας μαζί με τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β’, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γεωργία Κακαλέτρη και τον υπεύθυνος του προγράμματος της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Γιώργο Σαραντόπουλο.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου. Μαζί του θα επισκεφθεί τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμο Πύργου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου. 

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης κοινής πρόσκλησης της Ι.Μ. Ηλείας και των δύο Δήμων, με αφορμή την Ημερίδα με τίτλο « Κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στις 4/9. 

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και τον Δήμο Πύργου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, την Ι.Μ. Ηλείας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00