Βάραγκας 2023: Η παράδοση παραμένει ζωντανή

-Εγκαίνια την Πέμπτη 21/9

Ο Δήμος Πύργου και η ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού, αναβιώνουν και φέτος τις τριήμερες πολιτισμικές εκδηλώσεις στο Βάραγκα (21/9-23/9) με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής.
Το πρόγραμμα
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 20.00 με την ακολουθία του Εσπερινού. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πανηγυριού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β΄ και χαιρετισμό του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώνεται με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Γουμέρου. Επίσης, ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» θα κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση με τα άλογά και τους αναβάτες του.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι με τους: Γιώργο Βελισσάρη, Τζένη Κατσίγιαννη, Πάνο Μαρούντα, Σταύρο Ιωαννίδη.
Ώρα έναρξης 23.00

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με παραδοσιακό γλέντι με τους: Άγγελο Σπυρόπουλο, Κώστα Τσαρούχα, Χρύσα Κωνσταντινοπούλου.

Related posts

            Μάνα: Ο αφανής ήρωας της ζωής

Ο Δήμος Ήλιδας έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, με ένα μεγάλο γεύμα αγάπης για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη

Στην Αμαλιάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 16 έως 19 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο και Ακροβατικού Διαδρόμου