Αρχική » Αυγερινοπούλου: Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη για τους πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας

Αυγερινοπούλου: Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη για τους πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας

από Maria Petroutsa

Στην 15η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη για τους πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία διοργανώνεται ετησίως από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, την Τετάρτη 12 Ιουλίου και έδωσαν το παρών η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας και της Κύπρου, αρμόδια για θέματα ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη της ελληνικής ναυτικής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των φορέων συλλογικής εκπροσώπησης του εφοπλισμού, της ναυτεργασίας, του πολιτισμού, της έρευνας και του κατασκευαστικού κλάδου.

Για την σημαντική τους προσφορά στη ναυτιλία βραβεύθηκαν: ο Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas LNG Partners, ο Κωνσταντίνος Καρούσης, Director της Chios Navigation, ο καθηγητής Μιχάλης Σκούλλος, Πρόεδρος του ΜΙΟ-ECSDE για την πολύπλευρη προσφορά του στη μελέτη και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, η Alassia NewShips Management Inc, η Evalend Shipping Co, η Latsco Shipping Ltd, ο Αντώνης Φαράκλας, Διευθύνων Σύμβουλος των ναυτιλιακών επιχειρήσεων Charterwell Maritime S.A., Chartworld Shipping Corporation και Chartworld Maritime Management Corporation του Ομίλου Κολλάκη, ο Αντιπλοίαρχος Ευριπίδης Κατσαούνης ΠΝ, ο Αντιπλοίαρχος (Μ) Παρασκευάς Καλαβρυτινός ΠΝ, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», καθώς και το Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης «Αθηνά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με την Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, και με τον Διευθυντή των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, κ. Ηλία Μπίσια, για θέματα βιώσιμης ναυτιλίας και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, καθώς και για την υλοποίηση σχετικών δράσεων στην Ηλεία. Η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε δε ιδιαιτέρως, κατά τις συνομιλίες τους, την σπουδαιότητα του ιστορικού περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά», το οποίο έχει καταγράψει επιτυχώς τη ναυτιλιακή ιστορία της χώρας μας και συνιστά το πλέον έγκριτο περιοδικό της Ελλάδας για την ναυτιλιακή ενημέρωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00