Αρχική » Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τις ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια από την πρόσφατη κακοκαιρία

Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τις ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια από την πρόσφατη κακοκαιρία

από Maria Petroutsa

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον που εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τις πληγές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που επικράτησε στην Ηλεία, κυρίως σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου.

Η κα Αυγερινοπούλου, απευθυνόμενη με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επεσήμανε την ανάγκη για την άμεση καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι και τη στήριξη των παραγωγών, καθώς προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, και ειδικότερα στις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο και Υψηλόν και ευρύτερα. Παράλληλα, ζήτησε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων.

Όπως επεσήμανε η Ηλεία Βουλευτής, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η ελαιοκαλλιέργεια, η οποία αποτελεί βασικό κρίκο στην οικονομική αλυσίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπία, έχει πληγεί ολοκληρωτικά από την ένταση και την διάρκεια του καιρικού φαινομένου, με τις ελιές να έχουν δημιουργήσει στρώμα στο έδαφος. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η επίσπευση της διαδικασίας αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών, ώστε η αποζημίωση να είναι άμεση αλλά και να αποτυπώνει τη σημαντική ζημία που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τονίζοντας ότι η έκταση των ζημιών είναι μεγάλη και θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων και οι αποζημιώσεις να δοθούν κατά το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00