Αρχική » Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τις ζημιές από τον σεισμό

Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τις ζημιές από τον σεισμό

από Maria Petroutsa

                                                                    

                                                                                              

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον που εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για τις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δραστηριότητα, το πρωί της 29ης Μαρτίου, με επίκεντρο ανατολικά των Στροφάδων, ανοιχτά της Ηλείας.

Η κα. Αυγερινοπούλου, απευθυνόμενη με ερώτησή της στους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, επεσήμανε την ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και σχολικά κτίρια του νομού, κυρίως δε σε Δήμους του νοτίου τμήματος, και συγκεκριμένα στους δήμους Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η Ηλεία Βουλευτής, μέχρι σήμερα, και ενώ οι έλεγχοι από μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών συνεχίζονται, στον Δήμο Ζαχάρως καταγράφονται ρωγμές στο στάδιο της Ζαχάρως και συγκεκριμένα στα τοιχώματα της κερκίδας και στις αίθουσες των αποδυτηρίων, σε παλιά κτήρια και γεφύρια, ενώ κατέρρευσαν και κάποιοι παλιοί μαντρότοιχοι. Επιπρόσθετα, στον δήμο Ζαχάρως καταγράφονται ρωγμές σε σχολεία της περιοχής, ενώ πρόβλημα υπήρξε και στο Πολιτιστικό – Πνευματικό κέντρο του Καλλικώμου, όπου ένας εξωτερικός τοίχος έχει γύρει επικίνδυνα.

Η κα. Αυγερινοπούλου, ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη που προκλήθηκε, επισημαίνοντας ότι η περιοχή της Ηλείας έχει πληγεί επανειλημμένα από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι δημόσιες υποδομές να έχουν επιβαρυνθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι κτιριακές υποδομές εκπαίδευσης  έχουν κυρίαρχη θέση, ώστε οι μαθητές να φιλοξενούνται σε ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες ενώ οι δήμοι έχουν ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την σεισμική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση στις υποδομές και τα σχολικά κτίρια της περιοχής, μέσα από τα  χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00