Αρχική » Από τη Θεσσαλονίκη στον Πύργο μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης

Από τη Θεσσαλονίκη στον Πύργο μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης

από Maria Petroutsa


-Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου την Παρασκευή 16/6
Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης θα υποδεχτεί ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 19.50, παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιου Β’.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τριήμερων δράσεων (16-18/ 6) με θέμα «Θεσσαλονίκη- Ηλεία , εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές» και διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πύργου και Ανδραβίδας Κυλλήνης και με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και Δ. Δ. Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Σκοπός των δράσεων είναι η προβολή ενός εναλλακτικού τρόπου εκπαιδευτικών ανταλλαγών, με προοπτική την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη , την γνωριμία με το φυσικό κι αστικό περιβάλλον της περιοχής, την ανάδειξη των τοπικών παραγόντων και φορέων και τη συνδρομή της Εκκλησίας στο πλαίσιο της Ευαγγελικής διδασκαλίας, ” Ουκ επ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος”.
Πρόκειται για ένα πανελλήνιο πρώτο εγχείρημα των “φροντιστηρίων βιωσιμότητας” των Δήμων Πύργου, Ανδραβίδα Κυλλήνης, Νεάπολης Συκεών και Νοτίου Πηλίου, ως πιλοτική εκπαιδευτική πρόταση για την ανάπτυξη του μαθητικού περιβαλλοντολογικού τουρισμού πέρα απ’ τα καταναλωτικά κλισέ , με αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού και μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στο διηνεκές.

*Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα θα ακολουθούσε κοινή χορευτική εκδήλωση με χορούς της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σταυρουπόλεως και μαθητές απο τον Σύλλογο Γορτύνιων, την σχολή χορού Χοροκίνηση και τον Γυμναστικό Σύλλογο Άθλησις και , υπό την δ/νση της κ. Γεωργίας Γιαμπαστή και του κ. Παναγιώτη Παυλόπουλου. Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο. Ο Δήμος Πύργου, ωστόσο, ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γορτυνίων, τη Χοροκίνηση και το Σύλλογο Άθλησις για την άμεση θετική ανταπόκρισή τους στην διοργάνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00