Αρχική » Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

-Γεωργιόπουλος: Πάνω από 30Km το σύνολο των νέων δικτύων στον Δήμο
Μια σειρά από νέα έργα αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στάδιο της αποπεράτωσης από τη ΔΕΥΑ.


Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν τις παρακάτω Κοινότητες:
Φλόκα: α) 950 μέτρα (από νέα δεξαμενή Δρούβα μέχρι Φλόκα), β) 1.000 μέτρα (κατά μήκος του δρόμου Φλόκα προς Φράγμα Αλφειού).
Κάμενα: 700 μέτρα + νέα δεξαμενή 40 κυβικών μέτρων
Μουριά: 430 μέτρα + νέα δεξαμενή 20 κυβικών μέτρων
Υψηλόν: 350 μέτρα
Λούβρο: 700 μέτρα
Πεύκες: 600 μέτρα
Λιναριά: 450 μέτρα
Δρούβα: 600 μέτρα
Σε δηλώσεις του για τα έργα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε: «Η παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης, οι φθορές, οι βλάβες που συχνά εμφανίζονται, αποτελούν αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου μας. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας ολοκληρώνει αυτή την περίοδο ένα μέρος του συνολικού έργου, που αφορά αντικατάσταση δικτύου συνολικού μήκους σε όλο τον Δήμο πάνω από τριάντα χιλιόμετρων! Σημειωτέον, για αντικατάσταση επέκταση δικτύων ύδρευσης, έχουμε και έργο 2,2 εκ. ευρώ που βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έγιναν σε τόσο μεγάλη κλίμακα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό, τη μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».
Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του. Θα διασφαλίσει ποιοτικό νερό χωρίς ρυπογόνες και επιβλαβείς για την υγεία ουσίες που προέρχονται από την παλαιότητα των αγωγών αμιάντου. Παράλληλα, το νέο δίκτυο θα περιορίσει τις απώλειες νερού εξαιτίας συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών. Έτσι θα έχουμε καλύτερη ροή του νερού αλλά και ομαλότερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες εργασίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλα χωριά του Δήμου μας».
ΦΩΤΟ: kamena-diktyo-1, linaria-diktio

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00