Αρχική » Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ενισχύσαμε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Θεσσαλονίκης, για την ασφαλή υλοποίηση του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, που αφορά το έργο «FlyOver»

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ενισχύσαμε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Θεσσαλονίκης, για την ασφαλή υλοποίηση του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, που αφορά το έργο «FlyOver»

από Maria Petroutsa

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, απάντησε στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς του «ΣΥ.ΡΙΖ.Α» κ. Πέτρος Παππάς, με θέμα: «Εγκλωβισμένα ασθενοφόρα στην κίνηση λόγω έργων κατασκευής του Fly Over Θεσσαλονίκης»

Όπως υποστήριξε ο κ. Υφυπουργός, η οδική ασφάλεια και η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το υλοποιούμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020 – 2024) και το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας (2021 – 2025), αλλά και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας Ελλάδα 2030, όπως καταρτίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων λόγω της κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού με Σ.Δ.Ι.Τ. (FLYOVER)»,  καταρτίστηκε και εφαρμόζεται από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ειδικός Σχεδιασμός εντατικής τροχονομικής αστυνόμευσης και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, επί της Περιφερειακής Οδού.

«Σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, διατίθενται οχήματα της τροχαίας και γερανοφόρα οχήματα με αποκλειστικό αντικείμενο τη συνεχή κίνηση στην Περιφερειακή Οδό και τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης σε περίπτωση οδικού συμβάντος, αλλά και πεζοί τροχονόμοι και εποχούμενες περιπολίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, καθώς και την παροχή συνδρομής στο Ε.Κ.Α.Β., διαμέσου της επιλογής εναλλακτικών δρομολογίων», τόνισε ο κ. Υφυπουργός.  Επίσης, έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, η διάθεση χώρου εντός του πρώην Στρατοπέδου «Καρατάσιου Α», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική διαδρομή ασθενοφόρων, για την ταχύτερη διακομιδή επειγόντων περιστατικών προς το 424 ΓΣΝ και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ανέφερε μάλιστα επιπλέον παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν σήμερα, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα, μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Υφυπουργός υποστήριξε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί περιστατικό, όπου να έχει αναφερθεί ότι κάποιο ασθενοφόρο ήταν εγκλωβισμένο λόγω κίνησης. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, έχουν δεχθεί πληθώρα ευχαριστήριων επιστολών τόσο από ιδιώτες, όσο και από πληρώματα ασθενοφόρων για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών που έχρηζαν επείγουσας μετάβασης σε νοσοκομείο, κάποιες εκ των οποίων κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής. Επιπλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει αποδώσει και επαίνους ηθικής σε αστυνομικούς, για την προσφορά και το πολύτιμο έργο τους. «Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο κριτική στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά να αναγνωρίζουμε και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί ο Έλληνας αστυνομικός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, για να γίνουν εφικτά όλα τα παραπάνω, έπρεπε αρχικά να ενισχυθεί η Γ.Α.Δ.Θ., με προσωπικό και συγκεκριμένα όπως ανέφερε, ενισχύθηκε από το 2023 συνολικά με 199 θέσεις αστυνομικών και 13 θέσεις Ειδικών Φρουρών. Επιπλέον, ενισχύθηκε για την αντιμετώπιση των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών λόγω του έργου Fly Over, και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με 253 αστυνομικούς,  ενώ από το 2019 υπάρχει σημαντική ενίσχυση με οχήματα και δίκυκλες μοτοσικλέτες. «Ενισχύουμε την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Θεσσαλονίκης, για να υλοποιήσει αυτό το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, και μέχρι τώρα χάρη και στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή τον Έλληνα Αστυνομικό, δεν έχει προκύψει κανένα περιστατικό καθυστέρησης διακομιδής ασθενούς προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», είπε ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του ο κ. Υφυπουργός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00