Αρχική » Αμαλιάδα: «Έφυγε» ο Δημήτρης Γεωργόπουλος

Αμαλιάδα: «Έφυγε» ο Δημήτρης Γεωργόπουλος

από Maria Petroutsa

Θα ζει πάντοτε μέσα από τα έργα και την προσφορά του!

Φτωχότερος είναι από χθες ο χώρος της τέχνης και των γραμμάτων όχι μόνο της Αμαλιάδας και της Κουρούτας αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, μετά την είδηση της απώλειας του σπουδαίου ποιητή Δημήτρη Γεωργόπουλου που βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Αν και ο «Κουρουτιανός» ή «κουρέας» όπως τον αποκαλούσαν πολλοί έφυγε από τη ζωή, η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του είναι τεράστια.

Κατάφερε στα 80 χρόνια ζωής του να δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια. Με τη σύζυγό του Αδαμαντία κατάφεραν να αποκτήσουν δύο παιδιά, τη Θεώνη και τον Χρήστο.

Ήταν άνθρωπος της δημιουργίας και της προσφοράς, το ταλέντο του οποίου στην ποίηση τον οδήγησε να γράψει και να αφήσει ως «κληρονομιά» τρία βιβλία και αρκετά κείμενα. Μάλιστα, η ολοκλήρωση του τελευταίου βιβλίου του έγινε ελάχιστο διάστημα πριν φύγει από τη ζωή.

Ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος και αγαπούσε οτιδήποτε με το οποίο καταπιανόταν. Για πολλά χρόνια είχε δικό του κουρείο. Η αγάπη του τεράστια, όχι μόνο για την οικογένειά του, αλλά και για την Κουρούτα για την οποία πάλευε για πολλά χρόνια από τη θέση του προέδρου του Συλλόγου Οικιστών ώστε να την δει όπως την είχε οραματιστεί. Συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του οικισμού, καθώς και στη δημιουργία του σταδίου της Αμαλιάδας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας.

Πηγή: http://patrisnews.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00