Αρχική » Έναρξη Διαβούλευσης για τη νέα ΟΧΕ – ΒΑΑ

Έναρξη Διαβούλευσης για τη νέα ΟΧΕ – ΒΑΑ

από Maria Petroutsa

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Πύργου –  Ήλιδας – Αρχαίας Ολυμπίας

*Ανοιχτή πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β.Γιαννόπουλου σε φορείς και πολίτες, για συμμετοχή στη διαμόρφωση της πρότασης

   Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, από το Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας, ξεκινά η διαβούλευση για την κατάρτιση της τελικής πρότασης του Σχεδίου της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Δήμων Πύργου, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

   Η ενημερωτική συνάντηση θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα, με χαιρετισμό και τοποθέτηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει και τις πρώτες προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την ένταξή τους στους Θεματικούς Άξονες του Σχεδίου.

   Τα οφέλη, τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ΕΣΠΑ και η συγκεκριμένη ΟΧΕ – ΒΑΑ, στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για τη σύνταξη του Σχεδίου Στρατηγικής, ο ρόλος και η συμμετοχή των δήμων, των παραγωγικών φορέων και των πολιτών της Ηλείας στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης, αλλά και η αναλυτική παρουσίαση κάποιων προτάσεων, θα αναπτυχθούν από τους ομιλητές/εκπροσώπους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος, του Τεχνικού Συμβούλου που έχει αναλάβει την κατάρτιση του Σχεδίου και της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας.

   Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις αιρετών, εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού, συλλόγων αλλά και των ίδιων των πολιτών, αφού στόχος – όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος – είναι η ενεργός συμμετοχή όλων στον σχεδιασμό των δράσεων που θα συμπεριληφθούν στο Σχέδιο Στρατηγικής, ώστε να προκύψει μια ολοκληρωμένη πρόταση, βάσει της οποίας θα διεκδικηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πόροι για την υλοποίηση έργων και δράσεων, σε όλες τις Θεματικές Ενότητες, με πολλαπλασιαστική ισχύ και σημαντικά οφέλη για την κοινωνία, την οικονομία και συνολικά για την ανάπτυξη της Π.Ε. Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00