Αρχική » Έμπρακτη βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Έμπρακτη βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

από Maria Petroutsa
    

  • Παράταση μέχρι και Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Την αλληλεγγύη του προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας εκφράζει έμπρακτα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, έχοντας αναλάβει πρωτοβουλίες σε δύο κατευθύνσεις.
Η πρώτη αφορά στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, διαδικασία που ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 19 του ίδιου μήνα. Τα συγκεντρωθέντα είδη θα αποσταλούν στην πόλη της Λάρισας με φορτηγό του Δήμου, ως ανταπόδοση στην ανθρωπιστική βοήθεια που είχε παράσχει ο εν λόγω Δήμος στον πυρόπληκτο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τον Αύγουστο του 2021.
Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά στην αποστολή δύο ειδικών οχημάτων άντλησης υδάτων με το ανάλογο προσωπικό από τον Πολιτική Προστασία του Δήμου και την εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ». Η αποστολή βρίσκεται ήδη στην περιοχή της Λάρισας και βοηθά τις τοπικές αρχές στην αποκατάσταση των προβλημάτων.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξούλη εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζουν. Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος επισημαίνει:
«Ανταποκρινόμενοι στην υποχρέωση που έχουμε να συμπαραστεκόμαστε ως Δήμος σε τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές που δυσκολεύουν τη ζωή των συμπατριωτών μας, επιλέξαμε τον Δήμο Λάρισας, ανταποδίδοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τη δική τους αλληλεγγύη, όταν εμείς βρισκόμαστε σε ανάλογη δεινή θέση εξαιτίας των πυρκαγιών του 2021. Εξέφρασα στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Λάρισας την ευχή μας να αποκατασταθούν τα προβλήματα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και να επανέλθει η κανονικότητα στις πληγείσες περιοχές. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές του Δήμου μας για την πολύτιμη συνδρομή τους στην πρωτοβουλία μας αυτή».


Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00