Αρχική » «Άρωμα Σμύρνης» στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

«Άρωμα Σμύρνης» στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

από Maria Petroutsa

-Αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου στο λόφο του Επαρχείου  και ώρα 21.30

– «Ανάμησις Σμύρνης -Μικρασιάτες συνθέτες» 

Το ταξίδι της μουσικής και του πολιτισμού συνεχίζεται, με το 2ο Διεθνές Φετιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου να κάνει «στάση» στον ιστορικό λόφο του Επαρχείου την Τετάρτη 12 Ιουλίου και ώρα  21.30.  Εκεί, όπου το φυσικό κάλλος συναντά την ιστορία της πόλης, θα δοθεί μια μοναδική μουσική παράσταση συνθετών Μικρασιατικής καταγωγής με τίτλο «Ανάμνησις Σμύρνης-Μικρασιάτες συνθέτες», σε  ερμηνείες της σοπράνο Λένας Σουρμελή και του βαρύτονου Νικόλα Καραγκιαούρη.

Συνθέτες με κοσμοπολίτικη παιδεία, μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της «Ευρωπαϊκής» Ανατολής και αποκαλύπτουν τη συμβολή τους στη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής.

Μουσικές των Κουτούγκου, Πετρίδη, Μιλανάκη, Ξανθόπουλου και άλλων συνθετών με καταγωγή από την Μικρά Ασία ενώνονται αρμονικά με μαρτυρίες και αφηγήσεις προσφύγων που κατέφυγαν στην Ελλάδα κρατώντας στη μνήμη μας τα γεγονότα του ξεριζωμού από την Ιωνική γη.

Τους δύο κορυφαίους ερμηνευτές θα συνοδέψει στο πιάνο η Olena Fedko. Στο ρόλο του αφηγητή είναι ο Μιλτιάδης Φιορεντζής, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης.

Τα κείμενα της παράσταση προέρχονται από:

– Μαρτυρίες από το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών και από Μικρασιάτες πρόσφυγες

-Από το βιβλίο «Η κατάρα τη Ασίας» του G. Horton

-Από το βιβλίο «Τρείς αιώνες και μία ζωή» της Φ.

Χαϊδεμένου,

-Από τις «Αναμνήσεις» του Γ. Κατραμόπουλου

– Από τις «Χαμένες Πατρίδες» του Γ. Καψή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00