Αρχική » Άμεση η αντίδραση του Δήμου Πύργου στις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεση η αντίδραση του Δήμου Πύργου στις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

από Maria Petroutsa

ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Πύργου στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την πρωτεύουσα του νομού το βράδυ του Σαββάτου.

Από την πρώτη στιγμή που ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος  προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, αποθήκες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες, ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής με μία πλειάδα συνεργατών του και την Πολιτική Προστασία βρέθηκαν κοντά στου πολίτες που επλήγησαν.

Η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας διεξήχθησαν καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ δίνεται η δυνατότητα στους δημότες που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έως και την Τετάρτη 10/01/24,να υποβάλλουν δηλώσεις  στα γραφεία της υπηρεσίας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Πολιτική Προστασία έως και σήμερα, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε… κυρίως σε Μούτελη, Αγγινάρα,  Λεβεντοχώρι, Χανάκια και την ευρύτερη περιοχή των οδών Αλφειού, Ποσεισώνος και Καταρραχίου.

Ειδικότερα σε 28 αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε σπίτια διαπιστώθηκαν ζημιές σε σκεπές ηλιακούς θερμοσίφωνες, καμινάδες και τέντες. Παράλληλα αναμένονται οι ιδιοκτήτες άλλων 19 κατοικιών στην παραθαλάσσια περιοχή της Μούτελης να προσέλθουν στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Επίσης σε εφτά  επιχειρήσεις που αφορούσαν κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια,  την επεξαργασία μαρμάρων, δερματεμπορίας,  και άλλα διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στις κτιριακές τους υποδομές καθώς και σε έξι αποθήκες όπου χρησιμοποιούνται για την φύλαξη διάφορων ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτεταμένες καταστροφές διαπιστώθηκαν σε πέντε γεωργικές εκτάσεις με ελαιοδέντρα και πορτοκαλιές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00