Αρχική » Το νέο κανάλι της Ναυτεμπορικής εστίασε στην Αρχ. Ολυμπία

Το νέο κανάλι της Ναυτεμπορικής εστίασε στην Αρχ. Ολυμπία

από Άκης Χουζούρης

-Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πέτρο Γιαννακόπουλο

Αφιέρωμα στην Αρχαία Ολυμπία, με αφορμή την εκκίνηση του 9ου Tour du Peloponnese τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, είχε το νέο τηλεοπτικό κανάλι της Ναυτεμπορικής, φιλοξενώντας τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού κ. Πέτρο Γιαννακόπουλο. 

Ο κ. Γιαννακόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην εκπομπή «Magazine», περιέγραψε τις δυνατότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, πέραν του αρχαιολογικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, μίλησε για τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή, η οποία διαθέτει ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ομορφιές και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο περίφημο δρυοδάσος Φολόης, τους καταρράκτες Νεμούτας, τις μοναδικής ομορφιάς ορεινές διαδρομές της Λαμπείας και της Λασιώνος, το μυκηναϊκό νεκροταφείο Αγίας Τριάδας καθώς και σε εκκλησιαστικά μνημεία για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Σχετικά με το 9ο Tour du Peloponnese, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει και στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις γιατί ο αθλητικός τουρισμός ενδιαφέρει την περιοχή και μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια του Δήμου για ανάπτυξη. Τέλος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί όλες τις προσκλήσεις και τα προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και αξιοποιεί κάθε δυνατότητα διεκδίκησης κονδυλίων προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00