Αρχική » ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

από Άκης Χουζούρης

Ανοίγονται οι προσφορές για

το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΝΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ…

Νέα συνάντηση, με αποκλειστικό αντικείμενο το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Ηλείο Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπακογιάννης τον ενημέρωσε για τις διαδικασίες επί του Ειδικού Σχεδίου, σύμφωνα με τις οποίες βρισκόμαστε αυτή την περίοδο στο άνοιγμα των προσφορών. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι προσφορές είναι αξιόλογες και σημαντικές και ήδη έχουν προκύψει από αυτές εξαιρετικά στοιχεία. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίζεται και σε νεότερη συνάντηση που προγραμμάτισαν ναέχουν, θα μπουν και σε κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα και εκτιμάται ότι θα βρεθούμε στην τελική ευθεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθότι εντάσσεται το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του παραλιακού μετώπου της Ηλείας στο Ταμείο Ανάκαμψης, χρηματοδοτείται και στηρίζεται από εκεί και αφορά όλη την περιοχή που εκτείνεται από την προστατευόμενη περιοχή Κοτυχίου έως και την περιοχή του Αλφειού.

Σύμφωνα με αυτό, αναμένεται να γίνουν χωροταξικές παρεμβάσεις, πολεοδομικές ρυθμίσεις, ενώ προβλέπεται ο σχεδιασμός έργων και αναπλάσεων. Προβλέπεται επί της ουσίας ήπια ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, αλλά και ανάπτυξη σε συνδυασμό του τουριστικού και του πρωτογενούς τομέα.

Όπως είναι γνωστό, ο Ηλείος βουλευτής από την αρχή και με εντολή μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει κάνει μια σειρά διαδοχικών επαφών τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και με τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη ο οποίος χειρίζεται επιμελώς το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, ο ίδιος ενημερώνει για όποια πιθανά προβλήματα αντιμετωπίζονται στην πορεία αυτών των διαδικασιών στην Ηλεία και με τη σειρά του παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις αλλά να τηρηθεί ότι από την αρχή έχει προβλεφθεί….

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00