Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης: Σοβαρά τα προβλήματα για την προσέλκυση εργατών γης στην Ηλεία

Μιχάλης Κατρίνης: Σοβαρά τα προβλήματα για την προσέλκυση εργατών γης στην Ηλεία

από Maria Petroutsa

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αλλοδαπών και μετανάστευσης, που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις διαδικασίες νόμιμης μετάκλησης ξένων εργατών γης, φέρνει στη βουλή με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει αρχικά το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζοντάς το ιδιαίτερα οξύ και το οποίο έχει ως συνέπεια να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία με οικονομικό κόστος για τους παραγωγούς.

Η κατάσταση αυτή μάλιστα, όπως αναφέρει, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, τόσο εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικής πολιτικής για την νόμιμη μετανάστευση από την πλευρά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσο και λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που έχει καθιερώσει, χωρίς να έχει στελεχώσει επαρκώς τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν συχνά να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τα σχετικά αιτήματα.

Ειδικότερα στην Ηλεία, όπως τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εξαιρετικά σοβαρή, αφενός λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αναπληρώνονται και αφετέρου λόγω αθρόων μετακινήσεων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως συνέπεια να παραμένουν ακόμη αδιεκπεραίωτες αιτήσεις για μετάκληση εργατών γης από το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν εάν προτίθενται, πότε και με ποιο τρόπο, να προχωρήσουν σε ενίσχυση των τμημάτων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου στην περιοχή της Ηλείας, με σκοπό τη ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00