Αρχική » Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa


Πρωτοφανείς για την εποχή βροχοπτώσεις πλήττουν τις τελευταίες ημέρες το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκαλώντας ζημιές και προβλήματα σε υποδομές του Δήμου, ιδίως στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα οι διαδοχικές βροχοπτώσεις που έπεφταν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου για τέσσερις συνεχόμενες ώρες στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές του Δήμου προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο αγροτικό κυρίως οδικό δίκτυο, σε μικρά γεφύρια, ενώ υπήρξαν επίσης υπερχειλίσεις ρεμάτων και πτώσεις δέντρων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αποκλεισμού κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή της Κοινότητας Τσιπιάνων επειδή καταστράφηκε μεγάλο μέρος της οδικής πρόσβασης προς αυτές.


Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν στις περιοχές των Κοινοτήτων Λάλα, Κλαδέου, Μηλεών, Δίβρης, Αγίας Τριάδας, Αγίας Κυριακής, Κακοταρίου, Αντρωνίου, Αστρά, Ορεινής, Κούμανι, Μάγειρα, Νεμούτας και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Λάλα – Αρχαίας Πίσας. Από τον μεγάλο όγκο βροχοπτώσεων υπερχείλισαν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κακοτάρι όπου τα νερά πέρασαν πάνω από τις γέφυρες, ενώ ανέβηκε σημαντικά και η στάθμη του ποταμού Κλαδέου.
Τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου, μαζί με μισθωμένα από τον Δήμο μηχανήματα ιδιωτών, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία των καταστροφών και συνέχισαν το έργο της αποκατάστασης έως και το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου, οπότε και σταμάτησαν προσωρινά λόγω νέας βροχής, για να ξεκινήσουν πάλι το πρωί της Τετάρτης. Το συντονισμό των άμεσων παρεμβάσεων έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, ενώ παρόντες ήταν στην περιοχή Λασιώνος ο Αντιδήμαρχος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος και οι Πρόεδροι των πληγεισών Κοινοτήτων.
Με εντολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου ξεκινούν άμεσα καταγραφές των ζημιών από μηχανικούς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Μεγάλες ωστόσο καταστροφές προκλήθηκαν σε όλο τον Δήμο και σε καλλιέργειες σανοειδών (τριφύλλι, βρώμη, κριθάρι κλπ) οπωροκηπευτικών, κερασιών, ελαιόδεντρων, αμπελώνων, εσπεριδοειδών κ.α. Ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΛΓΑ και ζήτησε τη διενέργεια αυτοψιών από γεωπόνους ενώ σε περιπτώσεις μη κάλυψης των ζημιογόνων αιτίων από τον ΕΛΓΑ ζήτησε να υπάρξει άμεση κρατική αρωγή προς τους πληγέντες παραγωγούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00