Αρχική » «Θεσσαλονίκη- Ηλεία, εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές»

«Θεσσαλονίκη- Ηλεία, εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές»

από Maria Petroutsa

Από την Ι.Μ. Ηλείας, τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμο Πύργου

Το πρώτο πανελλήνιο εγχείρημα των «Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας» από 16 έως 18 Ιουνίου

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμο Πύργου, και με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και Δ. Δ. Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στις 16-17-18/6/2023 σε επιλεγμένους τόπους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στο Ν. Ηλείας, τριήμερο Δράσεων με θέμα : «Θεσσαλονίκη- Ηλεία, εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές» με την συμμετοχή των παρακάτω σχολικών μονάδων: Γυμνάσιο Λεχαινών, ΕΠΑΛ Λεχαινών, 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης – Θεσσαλονίκης.

Σκοπός των δράσεων είναι η προβολή ενός εναλλακτικού τρόπου εκπαιδευτικών ανταλλαγών, με προοπτική την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη , την γνωριμία με το φυσικό κι αστικό περιβάλλον της περιοχής, την ανάδειξη των τοπικών παραγόντων και φορέων και τη συνδρομή της Εκκλησίας στο πλαίσιο της Ευαγγελικής διδασκαλίας, «Ουκ επ άρτω μόνω ζήσεταιάνθρωπος».

Πρόκειται για ένα  πανελλήνιο πρώτο εγχείρημα των «Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας» των ΔήμωνΑνδραβίδας-Κυλλήνης, Πύργου, Νεάπολης-Συκεών και Νοτίου Πηλίου, ως πιλοτική εκπαιδευτική πρόταση για την ανάπτυξη του μαθητικού περιβαλλοντολογικού τουρισμού πέρα απ’ τα καταναλωτικά κλισέ , με αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού και μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στο διηνεκές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Παρασκευή 16/06/2023:

 19:30: Άφιξη των μαθητών(τριών) του 5ου Γυμνασίου Σταυρουπόλεως στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ηλείας και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης .

19:50: Άφιξη στο Δημαρχείο Πύργου και συνάντηση των μαθητών με τον Δήμαρχο Πύργου Ηλείας, Μητροπολίτη Ηλείας στο Δημαρχείο Πύργου.

20:10 με 20:40: Στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο Ηλείας από κοινού οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σταυρουπόλεως και μαθητές απο τον Σύλλογο Γορτύνιων, την σχολή χορού Χοροκίνηση και τον Γυμναστικό Σύλλογο Άθλησις και , υπό την δ/νσητης κ. Γεωργίας Γιαμπαστή και του κ. Παυλόπουλου Παναγιώτη  που εδρεύουν στον Πύργο Ηλείας, θα πραγματοποιήσουν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

20:40 έως και 22:30: Ξενάγηση των μαθητών(τριών) στον Πύργο Ηλείας.

 Σάββατο 17/06/2023:

10:00: Άφιξη των μαθητών (τριών) του 5ου Γυμνασίου Σταυρουπόλεως, του Γυμνασίου Λεχαινών και ΓΕΛ Λεχαινών στο Δημαρχείο Ανδραβίδας και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

10:15: Ξενάγηση των μαθητών στην Ανδραβίδα.

11:00: Άφιξη των μαθητών (τριών) στο Κάστρο Χλεμούτσι και ξενάγησή τους.

13:00: Άφιξη των μαθητών (τριών) στην Κάτω Παναγιά και ξενάγησή τους στην Παναγιά Βλαχέρνας.

16:30: Άφιξη των μαθητών (τριών) στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ξενάγησή τους. 

Κυριακή 18/06/2023

07:00 έως και 10:00: Θεία Λειτουργία στην Δίβρη.

11:00: Αναχώρηση του 5Ου Γυμνασίου Σταυρούπολης – Θεσσαλονίκης.

Με την ελπίδα πως η προσπάθειά μας θα βρει συνέχεια σε περαιτέρω συνεργασίες, καταθέτουμε -ως επιμύθιο- την πατριαρχική πρόταση της Α. Θ. Π. Του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, προς τις πολιτικές και εκπαιδευτικές αρχές, ( Φανάρι, Οκτώβριος 2022) «Η παιδεία θα σώσει το περιβάλλον».

Και σ’ αυτήν την πρόταση επενδύουμε…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00