Αρχική » Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας για την 28η Οκτωβρίου 2021

Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη τιμούμε στις 28 Οκτωβρίου εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ αντιστάθηκαν στον φασισμό αλλά ταυτόχρονα βροντοφώναξαν ΝΑΙ στην ελευθερία και την εθνική μας υπερηφάνεια.

Το έπος του ’40 έχει να πει πολλά, όχι μόνο στον Έλληνα και την Ελληνίδα, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος, θρησκεία ή καταγωγή. Συμβολίζει την ιστορική εκείνη μέρα, που ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στην τυραννία και τον ναζισμό και πολέμησε για την ανεξαρτησία και τα δημοκρατικά ιδεώδη.

Αναδεικνύει την ανάγκη για αναβίωση αξιών, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη, που μας επιτρέπουν σήμερα να ζούμε σε μία ελεύθερη και δημοκρατική́ χώρα. Καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει ,διδάσκει και μας υποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος.  

Με αισιόδοξη ματιά και ταυτόχρονα ατσαλωμένοι με τις αξίες και τα ιδανικά τέτοιων ηρωικών μορφών ατενίζουμε το μέλλον και ορθώνουμε το ανάστημά μας όπου οι καιροί το απαιτήσουν.

Χρόνια πολλά στους Έλληνες !

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00