Αρχική » “Η τελευταία μαύρη γάτα” στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

“Η τελευταία μαύρη γάτα” στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Tην Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Ιουνίου είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την παιδική παράσταση από το εργαστήριο Πινελιές-Πινελιές της Πίτσας Κοσμοπούλου « Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά.

Παράλληλα με την θεατρική παράσταση στο Δημοτικό θέατρο της Αμαλιάδας οι μικροί μας φίλοι, μας παρουσίασαν και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε μια μοναδική παιδική έκθεση ζωγραφικής.

Αρκετοί γονείς ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη παράσταση με το τόσο επίκαιρο μήνυμα. Η ιστορία της Τελευταίας Μαύρης Γάτας είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, μιας απελπισμένης αγάπης και μιας πικρής προδοσίας. Ο συγγραφέας πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο με σκοτεινές δολοπλοκίες, αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς, αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ώριμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα νησί μια μυστική αδελφότητα προληπτικών είναι αποφασισμένη να εξοντώσει όλες τις μαύρες γάτες για να απαλλάξει τον τόπο από τη μάστιγα της γρουσουζιάς. Σχεδόν πετυχαίνει τον σκοπό της. Μία μόνο γάτα απομένει ζωντανή. Μία γάτα που γνωρίζει ένα φοβερό μυστικό. Βοηθός της ένα μικρό ποντικάκι! Οι διώκτες της είναι αποφασισμένοι να τη βρουν, να την παγιδέψουν και να την εξοντώσουν. Είναι αδίστακτοι! Είναι οργανωμένοι! Είναι ανελέητοι! Αλλά και η τελευταία μαύρη γάτα δεν πάει πίσω! Είναι πολυμήχανη! Είναι ευέλικτη! Είναι εφτάψυχη! Μια συναρπαστική περιπέτεια από τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους ποιητή παραμυθιών που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα!

Οι μικροί μας φίλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό με τις ερμηνείες τους. Οι γονείς και το κοινό τους χειροκρότησαν με συγκίνηση.

Στο τέλος της παράστασης η δασκάλα τους Πίτσα Κοσμοπούλου ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε την παράσταση με την παρουσία του και τους μικρούς ερασιτέχνες ηθοποιούς και κάλεσε να τους ακολουθήσουν στην αίθουσα με έκθεση ζωγραφικής των παιδιών. Ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην συνέχεια ο κόσμος θαύμασε από κοντά τα έργα των μικρών ταλέντων και οι μικρές μας γατούλες δεν δίστασαν να ποζάρουν για τον φακό του Μαντάτο.

Ακολούθησε μπουφές και η δασκάλα Πίτσα Κοσμοπούλου συνομίλησε με τους επισκέπτες ενημερώνοντας τους για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των παιδιών.

Μια όμορφη πρωτοβουλία με ένα σημαντικό μήνυμα «Η τελευταία μαύρη γάτα» έχει χαρακτηρισθεί ως ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στον ρατσισμό, την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία και τον φασισμό που οδηγεί τελικά στη γενοκτονία. Τι πιο επίκαιρο, πιο σημερινό, πιο διαχρονικό από ένα τέτοιο παραμύθι;

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00