Αρχική » Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες της συνοικίας Παπακαυκά Αμαλιάδας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΤΥΟ ΜΑΙΩΝ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι δράσεις πρόληψης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας. Σε συνέχεια των δράσεων πραγματοποιήθηκε εκ νέου δωρεάν προληπτικός έλεγχος διενέργειας Τεστ ΠΑΠ για γυναίκες του δήμου.

Στην τελευταία αυτή δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου εδρεύει το Δίκτυο Μαιών, είχε υποστηρικτικό ρόλο και η ΜΚΟ ‘Πολιτεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’ με την παρουσία και του εκπροσώπου της π. Κωνσταντίνου Κολτσίδα και αφορούσε στην διενέργεια Τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες της συνοικίας Παπακαυκά.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η δράση εξελίχθηκε ομαλά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας έχει επιτύχει και έχει οργανώσει τακτικούς ιατρικούς ελέγχους σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Σε μόνιμη βάση

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα στελέχη του Κέντρου, η συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών είναι σε μόνιμη βάση και αφορά όλες τις γυναίκες του Δήμου Ήλιδας σε επίπεδο πρόληψης και αξίζει να σημειωθεί ότι από το Δίκτυο Μαιών, μετά και την παύση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, διενεργούνται και μαθήματα γονικότητας σε εγκύους.

Αμέριστη είναι η συμπαράσταση στο Κέντρο Κοινότητας και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Παναγιώτη Παναγιωτάρα, ο οποίος παρευρέθηκε στην πρόσφατη δράση επισημαίνοντας ότι το Κέντρο επιτελεί σημαντικό έργο και διαρκώς εξελίσσεται.

Παρούσα και η αν. διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού, η οποία αναφέρθηκε στο Δίκτυο Μαιών και το έργο του, τονίζοντας ότι επικροτείται και ενισχύεται κάθε τέτοια δράση.

Εκ μέρους του Κέντρου Κοινότητας συμμετείχαν οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Αιμιλία Αντωνοπούλου και κα Νίκη Κότσιφα, η διαμεσολαβήτρια Ρομά κα Ελένη Διαμάντη και η διαχειρίστρια του ΚΕΠ Υγείας κα Γεωργία Τσόπελα. Από το Δίκτυο Μαιών συμμετείχαν η κα Νίκη Μυλωνά και η κα Ελένη Φωτεινοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00