Αρχική » Δήμος Πύργου: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Δήμος Πύργου: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

από Maria Petroutsa

Ο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, έχοντας υπ’ όψιν:

Για την πόλη του Πύργου, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Α. 22η, 24η, 25η  Μαρτίου 2024

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα  της  22ης  έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.
  2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των  καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών,  κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Β.  22η Μαρτίου 2024 (Παρασκευή)

  1. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
  2. Ώρα 11.00: Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη (πλατεία 25ης Μαρτίου), προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγουμένων εκδηλώσεων.

          Γ. 24η Μαρτίου 2024 (Κυριακή)

                      Ώρα 10.00-10.30: Αντιπροσωπεία Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παρίσταται στην τελετή της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

          Δ.  25η Μαρτίου 2024 (Δευτέρα)

Ώρα 07.00: Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Επαρχείο).

             

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ  Θ.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΑΙ  ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

              ΣΤΟΝ  ΙΕΡΟ  ΝΑΟ  ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.

Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.

Ώρα 09.58: Προσέλευση Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαου Κοροβέση.

Ώρα 09.59: Προσέλευση  Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου.  

Ώρα 10.00: Επίσημη  Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου            Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Β΄.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας  εντός του Ιερού Ναού από την εκπαιδευτικό εκπρόσωπο της β/θμιας εκπαίδευσης  κ. Διονυσία  Χρονοποπούλου.

Ώρα 10.30:    Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Επαρχείο) και  κατάθεση Στεφάνων,  από τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, τον Δήμαρχο Πύργου, Βουλευτών, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου πολεμιστών και τραυματιών Κύπρου Ν. Ηλείας, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Προέδρους άλλων σωματείων και συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και    ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Εθνικός Ύμνος.

 Μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης δέησης και  κατάθεσης  Στεφάνων,  ο Δήμος Πύργου θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των Αρχών, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ώρα 11.30: Στην οδό Μανωλοπούλου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων  Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας (διάρκεια 40-60 λεπτά).

Ώρα  18.00: Υποστολή σημαίας.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

   Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ο Β΄,    ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος-Ιονίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε, οι Βουλευτές του Ν. Ηλείας, ο Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ηλείας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, ο Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ν. Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου, πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, Πρυτάνεις ή Πρόεδροι διοικουσών επιτροπών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι, ο Προϊστάμενος της β/θμιας, Α/βαθμιας Εκπαίδευσης, ο Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, ο πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου  Πύργου, ο επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε Ηλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ, Πρόεδροι  Λιμενικών Ταμείων, Αξιωματικοί των Ε.Δ, των Σ.Α ,  του Λ.Σ  και του Π.Σ εν ενεργεία, (κατά ιεραρχική τάξη),  Προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδροι επιστημονικών οργανώσεων, Πρόεδροι παραρτημάτων ενώσεων αποστράτων αξιωματικών, Πρόεδροι αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, περιφερειακοί έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού (με στολή), Πρόεδροι  επιμελητηρίων, Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, Πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, Πρόεδροι ενώσεων γεωργικών συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων, τα πολιτικά κόμματα, ο λαός της πόλης του Πύργου.

   Για τη Δοξολογία και την  επιμνημόσυνη  δέηση παρακαλείται όπως ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

   Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλείται όπως ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.  Ν. Ηλείας.

   Για την τάξη μέσα στον Ιερό Ναό καθώς και έξω από αυτόν, παρακαλείται όπως  ρυθμίσει ο Αστ/κός Δ/ντής Ηλείας.

   Τελετάρχες ορίζονται: Από την Π.Ε. Ηλείας η υπάλληλος Πανταζοπούλου Μαργαρίτα,  και από τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αξιωματικός που θα ορίσει ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.                                                   

 Το παρόν ενέχει ισχύ πρόσκλησης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00