Αρχική » Δήλωση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Κατάφωρα άδικο το τέλος ταφής στην Ηλεία»

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην επιβολή του τέλους ταφής στους Δήμους, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Ειδικά στην Ηλεία, που είμαστε ένας από τους ελάχιστους Νομούς της Ελλάδας, όπου λειτουργεί Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, το τέλος ταφής είναι κατάφωρα άδικο. Δεν έχουμε ούτε ΧΥΤΑ, αλλά μας επιβάλλουν «χαράτσι» για το υπόλειμμα της επεξεργασίας!

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή του τέλους ταφής από το 2022 και ως εκ τούτου μετακύλισης του κόστους στους δημότες είναι παράλογη! Ζητούμε έστω και την ύστατη ώρα, να πρυτανεύσει η λογική και να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ για αναβολή στο «χαράτσι» του τέλους ταφής.

Όπως αποφασίσαμε στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα λάβουμε απόφαση-ψήφισμα ενάντια στο «χαράτσι».

Παράλληλα, ζητάμε από τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας που διαχειρίζεται την επεξεργασία των απορριμμάτων του Νομού μας να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση της τιμολογιακής πολιτικής, καθώςακόμα και χωρίς το τέλος ταφής, η τιμή ανά τόνο παραμένει υψηλή.

Τέλος, απαιτούμε επίσημη ενημέρωση από την Κοινοπραξία για το εάν αποκομίζουν κέρδος οι Δήμοι της Ηλείας από τις επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων που εισάγονται από άλλους Νομούς.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00