Αρχική » Α. Ξανθός: “Εγκληματικές πολιτικές ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία και την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”

Α. Ξανθός: “Εγκληματικές πολιτικές ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία και την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”

από Άκης Χουζούρης


Περιοδεία Α. Ξανθού σε δομές υγείας της Ανατολικής Αττικής

Περιοδεία σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Νάσο Αθανασίου, τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ.Πέτρο Φιλίππου και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής. Η πολυπληθής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Κορωπίου, Βάρης, Καλυβίων και Λαυρίου, καθώς και την δομή της ΑΕΜΥ στην Κερατέα. 
Ο πρώην Υπουργός Υγείας επεσήμανε την μη αξιοποίηση της ΠΦΥ στην οργανωμένη προνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας και στην κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών με Covid-19, τα οποία θα περιόριζαν σημαντικά την καθυστερημενη αναζήτηση ιατρικής φροντίδας, τους αποτρέψιμους θανάτους και την αυξημένη θνησιμότητα στη χώρα. Μία μη αποδεκτή θνησιμότητα  που οδήγησε στην θλιβερή πρωτιά θανάτων ανάμεσα στις χώρες της Δυτ. Ευρώπης και στην υγειονομική τραγωδία των 16.500 (στο σύνολο των 26.500) θανάτων εκτός ΜΕΘ.

Ο Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μίλησε για την “ανάγκη γενναίας επένδυσης στις δημόσιες δομές ΠΦΥ με έμφαση στον οικογενειακό γιατρό και στο μοντέλο της διεπιστημονικής ομάδας υγείας, της πρόληψης, της προαγωγής υγείας και της κοινοτικής φροντίδας.” 

Ο κ. Α. Ξανθός τόνισε ότι χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μόνιμες προσλήψεις, μηχανισμό αυτόματης αναπλήρωσης των κενών συνταξιοδότησης και ειδικά κίνητρα στελέχωσης άγονων δομών και τμημάτων του ΕΣΥ. Αυτό είναι ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ μετά την πανδημία το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προωθούμενες αλλαγές της Κυβέρνησης και στην ΠΦΥ και στα Νοσοκομεία. Το πολιτικό σχέδιο της Κυβέρνησης ΝΔ οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, στον εκ νέου διαχωρισμό ασφαλισμένων-ανασφάλιστων, σε εμπόδια στην πρόσβαση και μετακύλιση του κόστους στον πολίτη.

Αναφορικά με τη δομή της ΑΕΜΥ στην Κερατέα, ο κ. Α. Ξανθός επεσήμανε την ανάγκη οργανικής ένταξή της στο ΕΣΥ για την παροχή δημόσιων, δωρεάν και ποιοτικών υπηρεσιών Αποκατάστασης με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ανατολικής Αττικής αλλά και του Λεκανοπεδίου ευρύτερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00