Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

από Άκης Χουζούρης

Τον τελευταίο καιρό με αφορμή δυο πολύ κρίσιμα  περιστατικά που διεκπεραιωθήκαν  με απολυτή επιτυχία από το ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό  και πλήρωμα ΕΚΑΒ  Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας  και σώθηκαν, δυο άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν κάπου μεταξύ Πύργου και Πάτρας και δημοσιεύματα περί ασφάλειας και επικινδυνότητας έχουμε να παραθέσουμε  τα εξής:

Με αριθμό πρωτοκόλλου 247/09-7-2021 πράξη του Διοικητή Γ.Ν.Ηλειας η Διοίκηση του Νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, παραδέχονται το αδιέξοδο της πολιτικής τους, που οδηγεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να λειτουργεί εκτός ορίων ασφαλείας. Στο εν λόγω έγγραφο, μας ενημερώνουν, ότι αναστέλλουν μια σειρά από βασικές λειτουργίες και από τούδε και στο εξής : η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρώτων βοηθειών θα διενεργούνται στα ΤΕΠ της Ν.Μ. Αμαλιάδας και μετέπειτα θα γίνεται διακομιδή είτε στη Ν.Μ. Πύργου, είτε σε νοσοκομεία των Πατρών.

Και  ρωτάμε:

Αν δεν ενεργούσε τάχιστα το προσωπικό της Ν.Μ. Αμαλιάδας με απόλυτη συνέπεια,  αυταπάρνηση, και  δεν υπερέβαλε τα προβλεπόμενα , δεν υπήρχε η αναισθησιολόγος που καλέστηκε χωρίς να εργάζεται για να διασωληνώσει σε χρόνο dt , δεν σταματούσαν στιγμή ,να εφαρμόζουν , καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) μέχρι να δουν σημάδια αντίδρασης και απλά διακόμιζαν τα περιστατικά όπως – όπως, ποια θα ήταν η κατάληξη?.  Επειδή η ιστορία δεν γράφετε με «αν»  αλλά με γεγονότα  εμείς οφείλουμε να παραθέσουμε μια σειρά από  τεκμηριωμένα ερωτήματα προς τους αρμοδίους που ζητούν άμεσες απαντήσεις  :  


· Ποιος θα κρίνει ποιο περιστατικό θα διακομιστεί; Οι ασθενείς είναι δυναμικά περιστατικά που η κατάσταση της Υγείας τους μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό.

· Τι γίνεται αν ένας ασθενής προσέλθει στο Νοσοκομείο σε σταθερή κλινική εικόνα, δε διακομιστεί και σε λίγο επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του σε μη αναστρέψιμο βαθμό;

  • Τι γίνεται αν ασθενής που προσέλθει στο νοσοκομείο χρειαστεί άμεσα διασωλήνωση και ποιος θα την πραγματοποιήσει?


·   Ποια Νοσοκομεία θα δέχονται τους ασθενείς;

·    Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της διακομιδής;

  • Τι θα γίνει αν ο ασθενής επιδεινωθεί στη διαδρομή;

·    Πόσες διακομιδές μπορεί να στηρίξει το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ του Νομού Ηλειας;


· Πόσοι γιατροί από τους λίγους της εφημερίας θα βρίσκονται στο δρόμο για διακομιδές;· Αν ο  μοναδικός γιατρός που βρίσκεται στο ΤΕΠ χρειαστεί να διακομίσει ασθενή ποιος θα μείνει πίσω να ελέγχει  ασθενείς , αν χρειαστούν άμεσης υποστήριξης;

ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΖΟΥΜΕ;


Θεωρείται προοδευτικό και σύγχρονο, όλος αυτός ο μεσαίωνας στην Υγεία;


Έτσι απλά, αποκαλύπτεται η συνολική στρατηγική που έχουν  για τη υγειά στην περιφέρεια. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής τους, που θέλουν Νοσοκομεία  -σε μια λογική hub and spoke.


Αυτές είναι οι συνέπειες ενός Συστήματος Υγείας που θέτει σε κίνδυνο τους κάτοικους όλης της ευρύτερης Περιοχής   και δυστυχώς από τους άρχοντες του τόπου δεν μιλάει κανένας.
Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής μιας Κυβέρνησης που κουνάει το δάχτυλο σε Υγειονομικούς και λαό , αν εμβολιαστήκαν, προσπαθώντας να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διάλυση του Συστήματος Υγείας.


Αν η κατάσταση δεν ήταν επικίνδυνη θα ήταν κωμωδία. Επειδή όμως εμείς με την Υγεία και Ασφάλεια των ασθενών μας και τη δική μας δε γελάμε και δεν παίζουμε, απαιτούμε εδώ και τώρα:


· Να καλυφθεί το σύνολο των εφημεριών του χειρουργικού τομέα με άμεση επιστροφή των μετακινημένων ιατρών πίσω.

 · Να καλυφθεί άμεσα το νοσοκομείο με επιστροφή του παθολόγου να βρεθεί λύση για το κενό του   καρδιολόγου που συνταξιοδοτήθηκε και να πάψει η Διοίκηση και η ΥΠΕ να κρύβονται πίσω από το επιχείρημα «δεν υπάρχουν γιατροί»

  • Να επιστρέψει άμεσα το νοσηλευτικό , βοηθητικό προσωπικό που έχει μετακινηθεί και  να στελεχώσουν τα τμήματα που εξαφάνισαν.

Παράλληλα , η κυβέρνηση, θέλοντας να αποποιηθεί των τραγικών ευθυνών που έχει συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας, επιδιώκει,  γι’ άλλη μια φορά, να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να στοχοποιήσει εργαζόμενους, πολίτες και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, ότι πάλι εκείνοι είναι που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση που έρχεται. .Νομοθετεί υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών με τιμωρητικές και αυταρχικές πρακτικές θέλοντας να διχάσει την ελληνική κοινωνία σε μια λογική «διαίρει και βασίλευε». Το έλλειμμα εμβολιασμού δεν το λύνει η υποχρεωτικότητα αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα.

Αντίθετα ο καταναγκασμός στον εμβολιασμό με ποινές, όπως την περικοπή μισθού ή την διαθεσιμότητα  θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για μαζικά πογκρόμ απολύσεων με κάθε αιτία και αφορμή που θα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως “αντικοινωνική συμπεριφορά”.

 Ως σωματείο συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην ενθάρρυνση και προτροπή του κόσμου της εργασίας να εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος να στερηθεί την εργασία του ή το μισθό του με το πρόσχημα που προβάλει η κυβέρνηση, τη μη συμμετοχή του στον εμβολιασμό. Το να επισείει η κυβέρνηση την «ρομφαία της επιβολής και της υποχρεωτηκότητας» θα οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο δρόμο.

Είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τα αδιέξοδα που καλλιεργεί στην υγειά. Η διαχείριση της πανδημίας απαιτεί σοβαρή προσέγγιση και όχι « μαστίγια για τους ,άλλοτε ήρωες με τις άσπρες μπλούζες»  Για τους λόγους που προαναφέραμε εμείς αντιδρούμε δυναμικά στην εκφύλιση της Νοσηλευτικής μας Μονάδας καθώς και στο μέτρο επιβολής της υποχρεωτηκότητας των εμβολιασμών . Προαναγγέλλουμε δυναμικές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης με  Γενική Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου την Πέμπτη 29/07/2021  και ώρα 09:00 το πρωί και ακολουθούν επόμενες κινητοποιήσεις στην έδρα της 6ης  ΥΠΕ  σε συνεννόηση και με άλλα συνδικαλιστικά σωμάτια.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00