Αρχική » Έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.180.000 ευρώ έτοιμα προς υλοποίηση από τον Δήμο Πύργου

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.180.000 ευρώ έτοιμα προς υλοποίηση από τον Δήμο Πύργου

από Maria Petroutsa


-Στην Ανατολική πλευρά της πόλης
-Ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και τοπικές κοινότητες
-Ανάπλαση κεντρικής οδού των Βυτινέικων

Ακόμη τρία μεγάλα και σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2.180.000 ευρώ, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης μετά και την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων στην τελευταία συνεδρίαση (Τρίτη 20/6) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα: «Ανάπλαση συμπλέγματος οδών Ανατολικού τμήματος σχεδίου πόλης Πύργου», προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ με προσωρινό ανάδοχο την «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ», «Έργα βελτίωσης εσωτερικού οδικού δικτύου στις Δ.Ε. του Δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 445.000 ευρώ με προσωρινό ανάδοχο την «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» και τέλος, «Ανάπλαση κεντρικού τμήματος Τ.Κ. Βυτινέικων», προϋπολογισμού 215.000 ευρώ με προσωρινό ανάδοχο την «ΔΟΜΗΛ Ο.Ε.» Ν. Διάκος-Π. Θεοδωρόπουλος.

Αλλάζει όψη η Ανατολική πλευρά της πόλης

 • Το έργο «Ανάπλαση συμπλέγματος οδών Ανατολικού τμήματος σχεδίου πόλης Πύργου» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνει παρεμβάσεις της οδού Καραϊσκάκη, των παράπλευρων οδών της, καθώς και της πλατείας «Μίκη Θεοδωράκη» (πρώην Νικάκη) καθώς και παρεμβάσεις της οδού Ολυμπίων και τμήματος οδού Αλφειού.
  Βασικός άξονας του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση συμπλέγματος οδών του ανατολικού τμήματος της πόλης, η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, φιλικό αστικό περιβάλλον προς τα ΑμεΑ καθώς και η ασφαλής αναβάθμισή τους.
  Οι παρεμβάσεις στην οδό Καραϊσκάκη και της πλατείας Μ. Θεοδωράκη συμπληρώνουν το σύνολο των αναπλάσεων εντός του «Ιστορικού Κέντρου της πόλης του Πύργου» έχοντας ως βασικά σημεία αναφοράς το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, το διατηρητέο μνημείο Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου και την πλατεία «Μ. Θεοδωράκη».
  Μεταξύ των έργων στη συγκεκριμένη περιοχή περιλαμβάνονται:
 • Ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη, από την πλατεία «Μ. Θεοδωράκη» έως την συμβολή της με την οδό Ερμού.
 • Ανάπλαση της πλατείας με τοποθέτηση υποδαπέδιου συντριβανιού και αναπλάσεις των οδών: τμήματος Λιούρδη (από οδό Καραϊσκάκη έως το ύψος της οδού Ναυσικάς), Αγ. Αθανασίου, Βιλαέτη, τμήματος Χαριλάου Τρικούπη, τμήματος Περικλέους,
 • Διαμόρφωση ραμπών ΑμέΑ
 • Διαμόρφωση της οδού Ολυμπίων σε ήπιας κυκλοφορίας.
 • Εργασίες πρασίνου, κ.α.

Ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και σε κοινότητες
Το φυσικό αντικείμενο του έργου «βελτίωσης εσωτερικού οδικού δικτύου στις Δ.Ε. του Δήμου Πύργου» περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση της οδού Λαμπετίου (εντός οικιστικού ιστού της πόλης), του κεντρικού δρόμου των κοινοτήτων Βαρβάσαινας και Αγίου. Γεωργίου και σε παρόδους της οδού Αλφειού.
Τέλος, οι εργασίες ανάπλασης κεντρικού τμήματος στην κοινότητα Βυτινέικων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τοποθέτηση κυβόλιθων, νέων φωτιστικών σωμάτων και δέντρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00