Αρχική » Detrop Boutique: Τιμώμενος Δήμος στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ο Δήμος Πύργου Ηλείας

Η διατροφική παράδοση και τα υψηλής ποιότητας διεθνώς αναγνωρισμένα τρόφιμα, που παράγονται στον Δήμο Πύργου Ηλείας, αποτέλεσαν το πλαίσιο, προκειμένου να αναδειχθεί ως ο Τιμώμενος Δήμος στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και ΠοτώνDETROP BOUTIQUE, η οποία πραγματοποιείται από τις 2-4 Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή του Δήμου Πύργου Ηλείας ως Τιμώμενου Δήμου επισφραγίστηκε πρόσφατα σε συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo με τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Αργυρόπουλο.
Ο Δήμος Πύργου (και ο Νομός Ηλείας γενικότερα), είναι ένας διατροφικά “ευλογημένος” τόπος, που παράγει αναρίθμητα προϊόντα βασικής διατροφής καλύπτοντας μεγάλο μέρος αναγκών της χώρας και όχι μόνο, καθώς κάθε χρόνο οι εξαγωγές του στο εξωτερικό σε πολλά προϊόντα σημειώνουν αύξηση.

Διαθέτει μια πολύ πλούσια και εύφορη γη, όπου παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδα, ελιές, τυροκομικά, ζυμαρικά, ντομάτα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά. Η φιλοσοφία που διατρέχει το σύνολο της παραγωγής τροφίμων στον Δήμο Πύργου συνάδει απόλυτα με το πνεύμα, που διέπει την DETROP BOUTIQUE και εστιάζει στην ανάδειξη των καλύτερων delicatessen προϊόντων, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών.

Η μεσογειακή διατροφή, η αειφορία και η βιώσιμη διαχείριση της γης για την παραγωγή τροφίμων με διεθνείς “περγαμηνές” βρίσκονται στο επίκεντρο της DETROP BOUTIQUE.
Στόχος του Δήμου Πύργου με τη συμμετοχή του στην έκθεση DETROP BOUTIQUE, εκτός από την προβολή των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών θησαυρών, είναι η ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε σχέση με τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά του.

Στο περίπτερο του Δήμου Πύργου στην DETROP BOUTIQUE θα συμμετάσχουν πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης, οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με Π.Ο.Π. και τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά, αλλά και το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι η DETROP BOUTIQUE πραγματοποιείται παράλληλα με την Έκθεση Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Artozyma.

Πηγή:https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/detrop-boutique-timomenos-dimos-stin-30i-diethni-ekthesi-trofimon-kai-poton-o-dimos-pyrgoy-ileias/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00