Αρχική » 3 νέα έργα Φαρμάκη
Ο Ν. Φαρμάκης σε έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Τρία νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,6 εκατ. ευρώ, ξεκίνησαν από σήμερα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Πρόκειται για οδικά έργα που αποκαθιστούν την πρόσβαση προς πέντε Ιερές Μονές και προσκυνηματικούς τόπους, όπως επίσης στην Τ.Κ. Μπαμπαλιού του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ειδικότερα, ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών – Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη,και υπηρεσιακούς παράγοντες, παραβρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στην εγκατάσταση του αναδόχου για την αποκατάσταση των βλαβών στην επαρχιακή οδό της Τοπικής Κοινότητας Μπαμπαλιού του Δήμου Αμφιλοχίας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ και αφορά στην αποκατάσταση του οδικού άξονα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ανακατασκευή του καταστραφέντος τμήματος της οδού με εξυγίανσή του σε μεγάλο βάθος και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, ανακατασκευή του τεχνικού οχετού με νέο κιβωτοειδή οχετό και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου ενώ προβλέπεται η κατασκευή οδοστρωσίας, ασφαλτικών και διαγράμμισης ώστε να επανέλθει ο δρόμος στην προτέρα κατάσταση.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου, στο Δήμο Ξηρομέρου και ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα έργα που ξεκινούν στο δρόμο από τον κόμβο της νέας οδού παράκαμψης των Φυτειών έως τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Σκουρτού-Μπαμπίνης. Ο δρόμος μήκους 7 χλμ. είναι ασφαλτοστρωμένος, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα του παρουσιάζει προβλήματα (καταπτώσεις καθιζήσεις, λακκούβες και έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων). Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης, ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες, ενώ θα τοποθετηθεί κάθετη-οριζόντια σήμανση όπου απαιτείται.

Αντιστοίχως, με την ίδια εργολαβία θα βελτιωθεί η πρόσβαση προς το Ασκητήριο του Αγίου Ανδρέα Ερημίτη, που βρίσκεται πλησίον του οικισμού Παλαιό Χαλκιόπουλο Βάλτου, στο Δήμο Αμφιλοχίας. Οι εργασίες θα εκτελεστούν από την έξοδο του οικισμού Παλαιό Χαλκιόπουλο έως το ξέφωτο στις παρυφές του ορεινού όγκου Κανάλα, καθώς σήμερα η πρόσβαση διεξάγεται διαμέσου ενός υφιστάμενου χωματόδρομου. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται περιλαμβάνουν, άρση καταπτώσεων, κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, ισοπέδωση και διαμόρφωση του υφισταμένου οδοστρώματος, διάστρωση με κατάλληλο αδρανές υλικό για την ομαλή πρόσβαση, κάθετη σήμανση όπου απαιτείται.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας, ένα Νεόκτιστο Μοναστήρι της τελευταίας 10ετίας, στη περιοχή Άνω Τραγάνα του Δήμου Παραβόλας, όπου παρευρέθηκαν ακόμη οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, και Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, καθώς ξεκίνησαν και εκεί εργασίες για τη βελτίωση της βατότητας του δρόμου. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας αποκαθίσταται η πρόσβαση προς την Ι.Μ. Μυρτιάς Τριχωνίδας που βρίσκεται στη μέση περίπου του δρόμου που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο, αλλά και ο δρόμος προς την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως, που βρίσκεται στο χωριό Ανάληψη Θέρμου.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές, προσβασιμότητα σημαίνει κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Σημαίνει όμως και κάτι ακόμα: Ανάδειξη του τόπου μας και των ισχυρών πλεονεκτημάτων τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Επισκεφθήκαμε έργα που ξεκινούν και έχουν να κάνουν με κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπως ο δρόμος στην επαρχιακή οδό Μπαμπαλιού που είχε υποστεί σημαντικές βλάβες, αλλά και έργα που αναδεικνύουν τον πνευματικό πλούτο της Αιτωλοακαρνανίας, όπως είναι τα μοναστήρια μας. Διευκολύνουμε τη διέλευση πολιτών και προσκυνητών και στηρίζουμε πολύτιμα κύτταρα της Ορθοδοξίας. Είναι χρέος, αλλά και χαρά μας…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά το τέλος των επισκέψεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00