Αρχική » 236.656.332 ευρώ σε 32.817 επιχειρήσεις της Ηλείας

Παράταση δύο ηµερών στην προθεσµία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 που έληγε χθες αύριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονοµικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Έτσι, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλουν αίτηση µέχρι και την αύριο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Η παράταση αποφασίστηκε καθώς, στα λογιστικά γραφεία είναι µεγάλο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελµατιών, που αναζητούν ρευστότητα µέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6.

Λογιστές εκτιµούν ότι, αυτή τη φορά θα υποβληθούν περισσότερες αιτήσεις από ποτέ, φτάνοντας σε αριθµό τις 700.000. Ωστόσο, δεν θα λάβουν όλοι το πολύτιµο βοήθηµα, παρά το «σπάσιµο» του ποσού σε πολλούς πληττόµενους, που αποφάσισε το Υπουργείο Οικονοµικών.

Να σηµειωθεί ότι, θα υπάρξει τουλάχιστον ένας ακόµα κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής για τον Απρίλιο µε προϋπολογισµό 1 δισ. ευρώ. Από τον περασµένο Απρίλιο µέχρι και τώρα, µέσω επιστρεπτέας προκαταβολής, έχει µοιραστεί σε επιχειρήσεις και επαγγελµατίες, ρευστότητα ύψους 8,5 δισ. ευρώ.

Στην Ηλεία

Στην ∆υτική Ελλάδα, µέσα από τις πέντε επιστρεπτέες προκαταβολές, έχει παρασχεθεί µέχρι σήµερα συνολική ρευστότητα 236.656.332 ευρώ, σε 32.817 επιχειρήσεις και επαγγελµατίες. Πρόκειται σαφώς, για µια πραγµατική οικονοµική ανάσα, την οποία όµως, δεν µπόρεσαν να λάβουν όλες οι πληττόµενες επιχειρήσεις, που «κόπηκαν» κυρίως για λόγους διαφορών στους τζίρους.

Στην Ηλεία, όπως φαίνεται και στον αναλυτικό πίνακα, έχουν στηριχθεί µέχρι σήµερα από τους πέντε κύκλους επιτρεπτέας προκαταβολής, 7.632 επιχειρήσεις και επαγγελµατίες, λαµβάνοντας συνολική ρευστότητα 53.620.351 ευρώ.

Σηµειώνεται ότι το διαθέσιµο ποσό µέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 6, είναι περιορισµένο και συγκεκριµένα ορίστηκε στα 500 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φοροτεχνικοί εκτιµούν ότι, λόγω του µεγάλου ενδιαφέροντος, το οικονοµικό επιτελείο θα αυξήσει το ποσό.

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή των δικαιούχων θα είναι η µείωση που υπέστη ο τζίρος των επιχειρήσεων κατά τον µήνα Ιανουάριο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2020. Σε ότι αφορά στις εταιρείες µε διπλογραφικά βιβλία ή για το ένα τρίτο των εσόδων του α’ τριµήνου για τις εταιρείες µε απλογραφικά βιβλία, ο οποίος θα προκύπτει µε αλγόριθµο.

Το ποσοστό της µείωσης του τζίρου, θα τεθεί σε επίπεδα υψηλότερα του 20% που ίσχυσε στις προηγούµενες επιστρεπτέες προκαταβολές.

Το τελικό ποσοστό θα προκύψει µε βάση τις δηλώσεις των ενδιαφερόµενων, από τους οποίους οι κοµµένοι θα είναι αρκετοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00