Αρχική » «200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

«200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

από Άκης Χουζούρης

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 ώρα έναρξης 20:00

Με τη Σοπράνο Λένα Σουρμελή και το Βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη. Στο πιάνο η OlenaFedko

Ένα κονσέρτο που παρουσιάζει κείμενα, ποιήματα και μουσικές συνθέσεις οι οποίες άντλησαν την έμπνευσή τους από τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας .Η επιλογή των μελοποιημένων ποιημάτων της παράστασης αποτελεί μία ιστορική διαδρομή με αφορμές:

την προεπαναστατική δράση στα χρόνια του Ρήγα Φεραίου, τη Γαλλική επανάσταση, τους Έλληνες δημιουργούς τους διασποράς και τους φιλέλληνες ποιητές και μουσουργούς που αποτέλεσαν έμπνευση και για τους μετέπειτα δημιουργούς τους «Εθνικής μουσικής σχολής» και που διαμόρφωσαν το δικό τους ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμα στην κουλτούρα της νεότερης Ελλάδας. Μοιρολόγια, προσευχές, τραγούδια ηρωισμού, απώλειες, ύμνοι στην Πατρίδα που αναδύεται μέσα από τους φλόγες έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο αίματος. Όλα τους μετουσιώνονται σε ένα κοινό όνειρο: την Ελευθερία και την Ειρήνη. Περιλαμβάνονται έργα των Ποιητών και συνθετών: Σαπφώ, Φεραίου, Müller, Byron, Hugo, RougetdeLisle, Gounod, Sor, Weber, Foscarina, Ν. Μάντζαρου-Χαλικιόπουλου, Seiller,Delacroix, Αρβανιτάκη, Καρρέρ, Ξένου, Kalafati κ.α

Το κοινό της εκδήλωσης θα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να γνωρίσει τους ανθρώπους που αφιέρωσαν την πένα, την ψυχή και το ξίφος τους υπέρ του αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σύλληψη | Έρευνα | Ερμηνεία τραγουδιών: Λένα ΣΟΥΡΜΕΛΗ, Soprano

Έρευνα | Ερμηνεία τραγουδιών: Νικόλαος ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ, Baryton

Μουσική συνοδεία στο πιάνο:OlenaFEDKO

Έρευνα | Μεταφράσεις: Bernadette COUTSOUMARIS.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα δελτία εισόδου καθημερινά στην υποδοχή του Θεάτρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού και στο τηλέφωνο 26220 24431 (ώρες 10,00-13,00 και 17,00-21,00).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00