Αρχική » «Όχι σε διχαστικές και επικίνδυνες ψηφοθηρικές πρακτικές στα εθνικά μας θέματα»


Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
«Θέτουμε εύλογα ερωτήματα, γιατί όταν υπάρχουν 600 – 700 νεκροί, άνθρωποι που πνίγηκαν, οφείλουμε να διασφαλίσουμε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία» τόνισε για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Διονύσης Καλαματιανός.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, συνεχάρη το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους υγειονομικούς του ΕΣΥ, που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Όταν, όμως, υπάρχει ένα πλοίο με υπεράριθμα άτομα, που είχε εντοπιστεί 24 ώρες πριν, χρειάζεται διερεύνηση το τι συνέβη και πνίγηκαν οι άνθρωποι.
«Ασφαλώς, το Λιμενικό κάνει τη δουλειά του, επιχειρεί και δεν αποφασίζει. Υπάρχουν, όμως, στοιχεία που αναφέρουν πως το σκάφος αυτό ήταν ακίνητο. Πρέπει, λοιπόν, να εξετάσουμε τι ακριβώς συνέβη και χάθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.»
Συνεχίζοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός σημείωσε πως αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο αναδεικνύει μια ακόμα πτυχή, αυτή της αποτυχίας της ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.
«Βεβαίως, πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα και να καταπολεμούνται τα κυκλώματα των διακινητών, όμως, οι διακινητές εκμεταλλεύονται μια συγκεκριμένη κατάσταση. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν σε ένα σαπιοκάραβο για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, επειδή στις χώρες τους έχουν πόλεμο, εμφύλιες συγκρούσεις, έλλειψη νερού και τροφής. Εάν, λοιπόν, αφήνουν την ξηρά που ζουν για να μπουν σε ένα σκάφος μαζί με τα παιδιά τους, σημαίνει πως η ξηρά είναι περισσότερο επικίνδυνη από τη θάλασσα που έχουν να αντιμετωπίσουν.»
Σχετικά με το θέμα της μειονότητας στη Θράκη, ανέφερε πως με τα εθνικά θέματα και το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια ψηφοθηρίας.
«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα, απαιτείται σωστή διαχείριση των θεμάτων. Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ότι εδώ και ένα μήνα, πριν τις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι αναφέρεται σε σημείωμα της ΕΥΠ ο υποψήφιος κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος στην Άγκυρα”. Παρ’ όλα αυτά τον διατήρησε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και μετά την αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Οι διχαστικές πρακτικές είναι καταδικαστέες και επιζήμιες για τα εθνικά μας θέματα. Προσφέρουν υπηρεσίες στις επιδιώξεις και στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας.»
Κλείνοντας, τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πως υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, προσθέτοντας ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι Βουλευτές οποιουδήποτε θρησκεύματος, ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα της Πατρίδας μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00