Αρχική » Όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για μαθητές Γυμνασίου

Όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για μαθητές Γυμνασίου

από Maria Petroutsa

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει  την παράσταση όπερας του Κορνήλιου Σελαμσή «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» στο θέατρο Απόλλων, για τους μαθητές των Γυμνασίων του Πύργου, από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13/10. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΛΣ «Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία».

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Όπερα Δια δραστικά στα σχολεία» που αφορά μαθητές Γυμνασίου, και στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας, παρουσιάζει τη ξεκαρδιστική όπερα του Κορνήλιου Σελαμσή «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» σε ποιητικό κείμενο Αλεξάνδρας Κ , σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και σκηνικά, σκηνικά κοστούμια, βίντεο animation Πέτρου Τουλούδη.

Πρόκειται για μία νέα όπερα, μια σύγχρονη εκδοχή της οπερέτας του Ζακ Όφενμπαχ «Η ωραία Ελένη», η οποία βασίζεται στον ελληνικό μύθο και τον παρουσιάζει μέσα από μια σύγχρονη και ξεκαρδιστική ματιά που πραγματεύεται ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων.

Οι μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της προετοιμασίας της παράστασης και να εμπλακούν βιωματικά σε αυτή, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00