Αρχική » Όλα έτοιμα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας για την έναρξη του φεστιβάλ ΚΕΡΜΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ 2024, με την καταλυτική συμβολή του Δήμου Ήλιδας

Όλα έτοιμα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας για την έναρξη του φεστιβάλ ΚΕΡΜΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ 2024, με την καταλυτική συμβολή του Δήμου Ήλιδας

από Maria Petroutsa

Στην τελική τους ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την έναρξη την ερχόμενη Παρασκευή του 6ου Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», που θα φιλοξενεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου 2024, όπου για φέτος θα υπάρχει μία ακόμα καινοτομία, αφού στο χώρο θα λειτουργεί και η έκθεση αγροτικών μηχανημάτων «EURO AGRO EXPO».

Ο Δήμος Ήλιδας ως θεσμικός συνδιοργανωτής του τριημέρου και οικοδεσπότης του χώρου, συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού οι εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Ηλείας και όχι μόνο, προκειμένου να επισκεφτούν την Αμαλιάδας και να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προϊόντα και τις μοναδικές γεύσεις που φιλοξενούνται στα εκθεσιακά περίπτερα.

Όπως τόνισε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Πιστεύουμε ότι το φετινό φεστιβάλ, όπως και τα προηγούμενα πέντε, θα αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, τις διατροφικές συνήθειες μας και θα βοηθήσει τους αγρότες με την καινούργια προσθήκη της έκθεσης αγροτικών μηχανημάτων. Διαθέσαμε το φανταστικό χώρο του αθλητικού μας κέντρου και παρείχαμε ότι μας ζητήθηκε, για να κάνουμε φέτος μία από τις καλύτερες διοργανώσεις του Φεστιβάλ. Θα βοηθήσουμε σε ό, τι μας ζητηθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τον τόπο μας».

Στη συνέντευξη συμμετείχαν -επίσης- ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Την αισιοδοξία του ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα είναι χιλιάδες, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς κ. Γιώργος Κράλλης, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε πλήθος κόσμου από όλη την Περιφέρεια και εκτός. Είναι μία έκθεση γαστρονομίας και πλέον έκθεση αγροτικής ανάπτυξης εφοδίων, μηχανημάτων και πολλών άλλων. Το τριήμερο του φεστιβάλ θα απολαύσει ο κόσμος πολλά μαγειρέματα, διάφορα χάπενινγκ που έχει ετοιμάσει ο δήμος και σας περιμένουμε με καλή διάθεση, εξυπηρετώντας σας και κάνοντάς σας να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο».

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ, στα οποία θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης, θα τελεστούν στις 20:00 το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαΐου 2024, ενώ το ωράριο λειτουργίας της μεγάλης έκθεσης είναι: για την Παρασκευή 24 Μαΐου 16:00 – 22:00 και Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου 11:00 – 22:00.

Επίσης, το Σάββατο στις 11:00 το πρωί στο χώρο της έκθεσης θα γίνει ειδική ημερίδα, με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00