Αρχική » Όγκοι και βιταμίνη D/ Πρωτόκολλο Coimbra

Όγκοι και βιταμίνη D/ Πρωτόκολλο Coimbra

από Maria Petroutsa

 Πρωτόκολλο Coimbra είναι μια ιατρικά εποπτευόμενη θεραπεία για αυτοάνοσα νοσήματα με τη βοήθεια ατομικά προσαρμοσμένων υπερ-υψηλών δόσεων της ορμόνης “βιταμίνης” D. Αυτό το πρωτόκολλο θεραπείας αναπτύσσεται συνεχώς από τον νευρολόγο καθηγητή Dr. Cicero G. Coimbra στην έρευνα και την πράξη από το 2002, σε αυστηρή συμμόρφωση με τη Διακήρυξη του Ελσίνκι της WMA, παράγραφος 37.

Ο Δρ Coimbra διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, είναι επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου κλινικής πειραματικής παθοφυσιολογίας και έχει ήδη θεραπεύσει πάνω από 5.000 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα στην ιδιωτική του κλινική μαζί με οκτώ γιατρούς. Σε περισσότερο από το 90% όλων των περιπτώσεων, επιτυγχάνεται μόνιμη ύφεση και μείωση των συμπτωμάτων που αναπτύχθηκαν πρόσφατα.

Περισσότεροι από 140 γιατροί παγκοσμίως έχουν πλέον εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί για την ορθή εφαρμογή του πρωτοκόλλου Coimbra. Οι πρώτοι γερμανόφωνοι γιατροί εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στις αρχές του 2017. Από τις 10/2018, έχουμε 15 πιστοποιημένους γιατρούς στη Γερμανία (τρεις ακόμη θα προστεθούν τον Ιανουάριο του 2019), τρεις στην Αυστρία, τρεις στην Ελβετία και υπάρχει ένας ακόμη γερμανόφωνος γιατρός στο Λουξεμβούργο.

Το πρωτόκολλο της Κοΐμπρα

Ο Δρ Coimbra ερευνά το πρωτόκολλο θεραπείας με υπερυψηλές δόσεις βιταμίνης D από το 2002, το εξελίσσει συνεχώς και το εφαρμόζει με επιτυχία σε αρκετές χιλιάδες ασθενείς.

Όλα ξεκίνησαν με την τυχαία ανακάλυψη ότι οι δερματικές βλάβες θεραπεύτηκαν όταν χορηγήθηκαν υψηλότερες δόσεις βιταμίνης D σε ασθενείς με Πάρκινσον που είχαν επίσης λεύκη και ψωρίαση  . Στη συνέχεια, ο Dr. Coimbra εμβάθυνε στη βασική έρευνα για τη βιταμίνη D και διεξήγαγε τη δική του έρευνα. Ανακάλυψε ότι υπάρχουν πολυάριθμες γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε διαταραχές της χρήσης της βιταμίνης D στο σώμα. Τα άτομα με αυτή τη διαταραχή χρήσης έχουν σημαντική ανεπάρκεια της ορμονικά ενεργής βιταμίνης D (καλσιτριόλη). Ακόμη και αν υπάρχει επαρκής ποσότητα της προορμόνης βιταμίνης D3 (χοληκαλσιφερόλη) στο αίμα ή στον λιπώδη ιστό, δεν μπορούν να παράγουν επαρκή ποσότητα της ενεργού βιταμίνης D (καλσιτριόλη). Ωστόσο, δεδομένου ότι η βιταμίνη D είναι θεμελιώδης για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων, εμφανίζονται αυτοάνοσα νοσήματα σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεπάρκειας.
Σταδιακά, ο Dr. Coimbra ανακάλυψε πώς να υπολογίζει την ατομικά αναγκαία ημερήσια δόση βιταμίνης D χωρίς να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Για την προσαρμογή των ασθενών στη βέλτιστα αποτελεσματική ημερήσια δόση χωρίς παρενέργειες, είναι απαραίτητοι τρεις έως τέσσερις έλεγχοι της γενικής αίματος και των ούρων στην αρχή της θεραπείας. Μεταξύ άλλων, το επίπεδο της παραθορμόνης (PTH) μετράται ως δείκτης για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της βιταμίνης D.

Για να αποφευχθεί η βλάβη των νεφρών, οι ασθενείς πρέπει να ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε ασβέστιο: Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης D και η μείωση της PTH οδηγούν σε υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου από τις τροφές. Επιπλέον, μια ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης τουλάχιστον 2,5 λίτρων είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η αποβολή του ασβεστίου μέσω των νεφρών. Η τακτική άσκηση αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος του πρωτοκόλλου Coimbra. Αυτό αποτρέπει τη διάσπαση της οστικής ουσίας και διεγείρει το σχηματισμό νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Δίνεται έμφαση στη χαλάρωση και την ψυχική ισορροπία για την πρόληψη των ορμονικών αντιδράσεων του στρες.

Το πρωτόκολλο Coimbra ολοκληρώνεται με ένα συνδυασμό διαφόρων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του μεταβολισμού της βιταμίνης D. Ωστόσο, περίπου το 90% του αποτελέσματος οφείλεται στη βέλτιστη ατομική δόση της βιταμίνης D. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, η θεραπεία θα πρέπει να συνεχίζεται εφ’ όρου ζωής. Μέχρι στιγμής υπάρχει μακροχρόνια εμπειρία έως και 15 ετών. Ο Dr. Coimbra και η ομάδα του έχουν θεραπεύσει περισσότερους από 5.000 ασθενείς μέχρι σήμερα. Ο αριθμός των ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με το πρωτόκολλο Coimbra παγκοσμίως εκτιμάται σε σχεδόν 20.000 (έρευνα σε όλους τους πιστοποιημένους γιατρούς παγκοσμίως από 02/2017).

Το Πρωτόκολλο Coimbra αντιμετωπίζει τη βασική αιτία όλων των αυτοάνοσων αντιδράσεων και, επομένως, είναι αποτελεσματικό για όλες τις γνωστές αυτοάνοσες ασθένειες. Οι πιο συχνές ασθένειες που αντιμετωπίζονται στην κλινική του Dr Coimbra είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας (όλες οι μορφές), η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωρίαση, η λεύκη, η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα και ο λύκος. Ο Dr. Coimbra κατατάσσει επίσης την ινομυαλγία και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS) στις αυτοάνοσες ασθένειες και επιτυγχάνει πλήρη ύφεση σε πάνω από το 90% όλων των περιπτώσεων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: Συνέντευξη με τον Dr. Coimbra http://www.vitamind.net/interviews/coimbra-ms-autoimmun/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00