Αρχική » Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πύργου

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πύργου

από Maria Petroutsa

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες
Η γέννηση του Θεανθρώπου πάντα συνδέεται με μια αναγκαία αισιοδοξία που έχει ο άνθρωπος να συνεχίσει τον αγώνα της ζωής του. Στις μέρες μας, το μήνυμα «ἐπί γῆς εἰρήνη» είναι πιο έντονο και πιο επίκαιρο. Η Ειρήνη δεν υπάρχει στον πλανήτη μας. Δυστυχώς βλέπουμε από παντού «μαύρα σύννεφα» να πυκνώνουν. Η χώρας όμως είναι μια δύναμη ειρήνης. Ο λαός μας είναι ένας ειρηνικός λαός, έχει παράξει πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα στο πνεύμα του Χριστιανισμού. Και στο πνεύμα του Χριστιανισμού, τα πάντα έχουν κέντρο τον άνθρωπο.
Η Ειρήνη είναι βασική προϋπόθεση της ζωής του ανθρώπου. Η αλληλεγγύη βασική προϋπόθεση ύπαρξης της κοινωνίας.
Εύχομαι η έλευση του Θεανθρώπου να σημάνει κάτι και στις σκέψεις και το μυαλό αυτών που αποφασίζουν για τον πλανήτη μας. Παράλληλα όμως πρέπει οι λαοί να πάρουν αυτό το μήνυμα και να το κάνουν πράξη με μια ζωντανή παρουσία στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.
Οι πολίτες εάν είναι Χριστιανοί, θα πρέπει να δώσουν τον αγώνα για την προστασία της Ειρήνης, της Ισότητας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το βασικό χριστιανικό μήνυμα. Δεν είναι ο Χριστιανισμός μια «νεκρή» μουσειακή θεωρία. Είναι τρόπος ζωής. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, να ζήσουμε σαν Χριστιανοί!
Εύχομαι χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές σε όλους!

                                  Ο Δήμαρχος Πύργου
                            Πανάγιωτης Αντωνακόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00