Αρχική » ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

από Maria Petroutsa

Προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής
γνώμης

-Ζήτησε πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα

Πλήρη διαλεύκανση και ουσιαστική διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα πολιτικών και ποινικών ευθυνών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος στη συζήτηση το πρωί της Παρασκευής για τη σύσταση ή όχι Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχησε αθώες ζωές συμπολιτών μας.
Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία κριτική σε κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα για τακτικισμό, αποπροσανατολισμό και τη χρήση πολιτικών τεχνασμάτων που στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και την αποποίηση τυχόν ευθυνών σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση.
«Τέτοιες τακτικές δεν είναι ανεκτές….» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Για την Εξεταστική Επιτροπή

Όπως είπε από το βήμα ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής- σημειωτέον μέλος της Επιτροπής είναι και ο ίδιος- για την διερεύνηση όλων των πιθανών πολιτικών ευθυνών , που οδήγησαν ή συνέβαλλαν στην απαξίωση και υποβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων και άρα στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μια έρευνα που θα γίνει σε βάθος χρόνου για όλους και για όλα.
«Δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτική ή περιορισμένη έρευνα ούτε μπορεί να γίνει δεκτό ότι οι ευθύνες περιορίζονται μόνο σε ένα κόμμα ή ένα πρόσωπο. Μάλιστα η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής έγινε από το Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο αποδίδει διαχρονικές πολιτικές ευθύνες και εμείς λέμε ναι , να ερευνηθούν όλα» είπε χαρακτηριστικά ασκώντας στη συνέχεια κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την στάση τους:

Σκληρή κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Γνωρίζοντας όλοι τις σαφείς και προφανείς ιδεολογικές διαφορές της Νέας Δημοκρατίας δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι κάποιοι θα μιλούσαν για δήθεν συνεννόηση, συμμαχία ή για δήθεν βοήθεια στην κυβέρνηση από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Κι’ όμως το ακούσαμε και αυτό και μάλιστα το ακούσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως από το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει παραλάβει τη σκυτάλη στη μηδενιστική και τοξική αντιπολίτευση ή την αντιπολίτευση της στείρας άρνησης, του όχι σε όλα. Θεωρεί ότι διαφωνώντας σε όλα με ένταση επικρατεί στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως να ανεβαίνει αυτή τη στιγμή , όπως φαίνεται από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όχι λόγω της αντιπολιτευτικής του τακτικής αλλά λόγω της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι τη μια μέρα το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει δήθεν πολιτική συμμαχία της Νέας Δημοκρατίας με την Ελληνική Λύση, την άλλη με το Κομμουνιστικό Κόμμα και δεν αποκλείεται στο μέλλον να καταγγείλουν και άλλες» .

Καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης

Καυτηριάζοντας την στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αντί λοιπόν να επικεντρωθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε μια σε βάθος έρευνα και αποκάλυψη όλων των πιθανών ευθυνών, να στρέψουμε την προσοχή μας στο πως θα γίνει ουσιαστικό έργο στην εξεταστική επιτροπή, να έρθουν όλες οι ευθύνες στο φως, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε για ακόμα μια φορά να διαφοροποιηθούν.
Και τι μας προτείνουν τώρα; Σύσταση Προανακριτικής επιτροπής . Όχι Εξεταστικής λένε γιατί είναι αποτέλεσμα βοήθειας του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση ή σύμπλευσης με αυτή αλλά Προανακριτικής. Δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές ευθύνες μάλλον , τους ενδιαφέρουν μόνο οι ποινικές. Γιατί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες κατά το ΠΑΣΟΚ;
Πρόκειται για τακτικισμό που σκοπό έχει να τους εμφανίσει δήθεν πιο μαχητικούς στην αποκάλυψη των ευθυνών για τα Τέμπη. Είναι η εποχή που διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει πιο σκληρή αντιπολίτευση. Δυστυχώς, όχι αντιπολίτευση με ουσία και ουσιαστικές προτάσεις αλλά αντιπολίτευση στείρας άρνησης.
Και προσάπτω αυτή τη σκοπιμότητα γιατί η άλλη ερμηνεία αυτής της αδικαιολόγητης στάσης είναι πολύ χειρότερη. Η άλλη ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ο αποπροσανατολισμός, η συσκότιση και άρα την αποφυγή κατάδειξης πολιτικών ευθυνών προσώπων που τους συνδέουν, όπως, για παράδειγμα του πρώην υπουργού κυρίου Σπίρτζη» .
Υπενθύμισε ότι η διαφορά μεταξύ Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής είναι ότι η Εξεταστική Επιτροπή ερευνά κυρίως πολιτικές ευθύνες, ενώ η Προανακριτική Επιτροπή ερευνά ποινικές ευθύνες. Είναι ένα τέχνασμα λοιπόν γιατί η διερεύνηση πολιτικών ευθυνών από την Εξεταστική Επιτροπή δεν αποκλείει την διερεύνηση ποινικών ευθυνών .

Τα πάντα στο φως

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι:
«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο μάλιστα έχει να κάνει με απώλεια ζωών συμπολιτών μας, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.
Θα πρέπει να υπάρξει πλήρης και ουσιαστική διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών. Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες και όχι αν θα γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική επιτροπή.
Τακτικισμοί, αποπροσανατολισμοί και πολιτικά τεχνάσματα δεν είναι ανεκτά σε μια τέτοια υπόθεση. Ξεκίνησε ήδη από χτες η Εξεταστική Επιτροπή και θα συνεχίσει με σκοπό να διερευνήσει τα πάντα και να φέρει τα πάντα στο φως. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00