Αρχική » Χαιρετισμός Δ. Αυγερινοπούλου στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για την συνεργασία των Ηλειακών και Ιταλικών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

Χαιρετισμός Δ. Αυγερινοπούλου στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για την συνεργασία των Ηλειακών και Ιταλικών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

από Άκης Χουζούρης

«Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και Μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας,

Χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο και καλωσορίζω στον Νομό μας το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε., Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή.

Η Ελλάδα, παρά τη διεθνή κατάσταση, έχει θετικές οικονομικές επιδόσεις, όπως την αθρόα εισροή ξένων θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ελληνική αγορά, ενώ ενισχύει διαρκώς τις στρατηγικές της σχέσεις με σειρά εταίρων, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Σαουδική Αραβία. Προσελκύει το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και νέες στρατηγικές επενδύσεις υλοποιούνται στη χώρα μας, τόσο σε παραδοσιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή και η αγορά ακινήτων, όσο και σε νέους ανταγωνιστικούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα φάρμακα, η τεχνολογία και οι ψηφιακές υποδομές.Πλέον, η διεθνής επενδυτική κοινότητα δείχνει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και ποιοτικές επιχειρήσεις – κολοσσοί, όπως η Cisco, η Amazon, η Microsoft και η Pfizer, επενδύουν στη χώρα μας, το οποίο είναι αναμφίβολα απόρροια της αποτελεσματικούς πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, και επιτυχία του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με προσωπικές του πρωτοβουλίες αναδεικνύει με τον πλέον βέλτιστο τρόπο το ρόλο της Ελλάδας ως σταθερού και σημαντικού στρατηγικού εταίρου. Μέσα στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, η χώρα μας έχει αναδειχθεί ανάμεσα στους δέκα πλέον ελκυστικούς προορισμούς για διεθνείς επενδύσεις, με τις άμεσες ξένες επενδύσεις να είναι σε άνοδο και τα μεγέθη να είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα για την Ελλάδα.

Ανοίγουμε το δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στο Νομό Ηλείας, όπως, επί παραδείγματι, για τις ιαματικές πηγές και τη Λίμνη Καϊάφα. Στον Νομό μας, ο οποίος συνδυάζει την αγροτική με την τουριστική ανάπτυξη, περιμένουμε μεγάλες επενδύσεις τόσο στον αγροδιατροφικό τομέα όσο και στον τουρισμό, ενώ σημαντικές επενδύσεις αναμένονται, ακόμη, στο τομέα των ακινήτων, των υποδομών και των μεταφορών, αλλά και των περιβαλλοντικών υποδομών. 

Μέσα και από την σημερινή ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο αναμένουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις. Προ-ανακοινώνω δε ότι θα υπάρξει μια ακόμα σημαντική επένδυση στο Νομό μας, η οποία θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ακολουθήσουν σχετικέςεπίσημες ανακοινώσεις.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση και είμαι αισιόδοξη ότι χαράσσεται μια νέα μέρα για την ανάπτυξη της χώρας μας και του Νομού μας.

Ευχαριστώ πολύ!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00