Αρχική » Φεύγουν οι κάμερες από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου – Παν. Αντωνακόπουλος: «Θα επανεξεταστεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Φεύγουν οι κάμερες από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου – Παν. Αντωνακόπουλος: «Θα επανεξεταστεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο»

από Άκης Χουζούρης

Την αφαίρεση των καμερών που έχουν τοποθετηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και την επανεξέταση του θέματος σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με κλήση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλογικότητες να παρευρεθούν, πρότεινε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μετά από επικοινωνία που είχε και με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Ανδρέα Καρατζά.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Άποψή μου είναι ότι πρέπει να κατέβουν οι κάμερες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, γιατί δεν είχε τηρηθεί απόλυτα ο τυπικός τρόπος τοποθέτησής τους, παρ’ ότι έχουμε τεράστιο θέμα παραβατικότητας και καταστροφών στα σχολεία.

Όλα συνεκτιμώνται κι εκτιμάται βέβαια και η στάση των εμπλεκομένων θεσμικών ή συνδικαλιστικών οργάνων. Κατά πόσο υπάρχει ωριμότητα στα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία και κατά πόσο λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης-προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ευρύτερα της κοινωνίας από τη βία.

Θα επανεξετάσουμε λοιπόν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας θα πάρει θέση. Έχουμε όμως μια πραγματικότητα η οποία δεν είναι καλή. Κάθε μέρα βεβαιώνεται το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως υπάρχει και η αντίληψη της τοποθέτησης του θέματος «κάτω από το χαλί». Αυτά τα φαινόμενα όμως δεν πρέπει να κρύβονται γιατί εμπεριέχουν κινδύνους μέχρι και θανατηφόρους. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με όλες τις διαστάσεις που έχει και να δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα» κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος ενημερώνει ότι τον επόμενο μήνα ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» ξεκινάει συστηματικές παρεμβάσεις ενημέρωσης για το θέμα του bullying σε όλα τα σχολεία, με αποδέκτες τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς που επιθυμεί να είναι σύμμαχοι σ’ αυτή την πρωτοβουλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00